BOKSBORILAČKI SPORTOVIOSTALI SPORTOVI

“Kralj cigana” u elementu: Džošuu čeka isto što i Vajldera

Britanski bokser Tajson Fjuri obećava sjajan nastup protiv olimpijskog šampiona iz Londona 2012. godine, sunarodnika Entonijem Džošuom. Datum meča za neprikosnovenog šampiona u najtežoj diviziji još od Lenoksa Luisa još nije određen, ali su detalji dogovoreni i tebalo bi da bude održan uskoro.
– Pristupiću meču sa Džošuom slično onome kako sam se suočio sa Vajlderom. Ljudi su govorili da ću se ja samo kretati i boksovati, da neću upućivati snažne udarce. Šta sam ja uradio? Krenuo sam pravo na njega i zasuo ga bombama. Ja imam veće srce. Tvrđi sam, mentalno čvršći. U svakom smislu sam veći i udaram jače. Neuništiv sam, ne možete me pobijediti. Nemam nikakve povrede, tako da sigurno neću izgubiti – izjavio je Fjuri, aktuelni linealni prvak svijeta i planetarni šampion u WBC verziji.
“Kralj Cigana” je neporažen u 31 profesionalnoj borbi – ima 30 pobjeda (21 KO) i jedan remi. Prethodni meč imao je u februaru 2020. kada je tehničkim nokautom bio bolji od Amerikanca Dionteja Vajldera. Fjuri je vlasnik pojasa svjetskog šampiona u verziji WBC, a Džošua je osvojio titule pod regulatornim tijelima WBA, IBF i WBO.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button