SKIJANJEZIMSKI SPORTOVI

Muzaferija 16. na Svjetskom prvenstvu, zlato pripalo Šifrinovoj

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija istakla je da je prezadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kortini D'Ampeco gdje je danas zauzela 16. mjesto u kombinaciji.
Ona je imala vrijeme od 2:16,21 minut i bila je posljednja, s tim da 17 takmičarki nije završilo prvu ili drugu trku. Među onima koje nisu uspjele da završe drugu trku na veoma teškoj stazi bile su dvostruka uzastopna svjetska prvakinja u kombinaciji Vendi Holdener i Federika Brinjone.

”Presretna sam. Još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije super džija i spusta”, rekla je Muzaferija, a prenio Skijaški savez BiH.

Zlato je pripalo Amerikanki Mikaeli Šifrin koja je poslije super – džija i slalom bila najbrža – 2:07.22. Srebro je osvojila Slovakinja Petra Vlhova (2:08,08), a bronzu Švajcarkinja Mišel Gizin (2:8,11).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Anapolon kur plan
Back to top button