GRAND SLAMTENIS

Đoković: Čestitke Karacevu, sada je najbitniji oporavak

Prvi teniser svijeta Novak Đaković nastavio je sa odličnim igrama u Melburnu i jedna pobjeda ga dijeli od devete titule na Australijen openu.
Nole je danas u polufinalu turnira u Melburnu pobijedio Aslana Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u deveto finale u Australiji.
“Čestitam Karacevu, nevjerovatno je igrao. Što se mene tiče, ovo je najbolja situacija od početka turnira. Dobro sam se osjećao, nisam osjećao bol, dobro sam udarao lopticu i to je sjajno”, rekao je Novak Djokovic i dodao da je sada prioritet oporavak.

Đoković će se borit za 18. grend slem titulu a protivnik će mu biti pobjednik meča Danil Medvedev – Stefanos Cicipas. Nije mogao da kaže koga mi volio za protivnika, ali je pohvalio oba potencijalna rivala.
“Gledao sam deo meča između Rafaela Nadala i Cicipasa. Stafanos je uradio sjajnu stvar. Možda je to bio i najbolji meč na turniru. Medeved, takođe, igra na viskom nivou, ima strašnu seriju pobeda i očekujem da odigra dobar meč”, rekao je srpski as.
Nole se zahvalio navijačima i istakao je da je divno bilo igrati pred publikom.
Ni Karacev nema razloga za nezadovoljstvo. Postao je prvi debitant u open eri koji je stigao polufinala grend slema i svakako najavio da će biti ozbiljan rival mnogim asovima.
 
FOTO: Australijan open

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button