KOŠARKAREGION

Milojević: Uradili ono šta smo zacrtali

Košarkaši Srbije bez problema su izašli na kraj sa Gruzijom i osigurali nastup na Evropskom prvenstvu, a “privremeni” selektor Dejan Milojević srećan je zbog ispunjenja zacrtanog cilja.

Milojević je vodio selekciju umjesto Igora Kokoškova, koji večeras ima klupske obaveze u Fenerbahčeu, a u nedjelju će se pridružiti nacionalnom timu.

Odradili smo ono zbog čega smo došli. Pobedili smo i plasirali se na Evropsko prvenstvo. Čestitam timu. Odbrana je bila vrhunska i zato smo pobedili. Nismo pogađali otvorene šuteve u prvom poluvremenu, a u drugom smo sve pogađali. Napravili smo veliku razliku i zato smo pobedili Gruziju. Sledi meč sa Švajcarskom i nadamo se da ćemo pobediti – rekao je Milojević.

Dodao je da je bio opušten i da je zajedno sa kolegama dobro pripremio utakmicu.

Ovo je moj posao, odradio sam svoj posao. Bio sam igrač i uvek sam se dobro nosio sa pritiskom, pa sam navikao na pritisak. Trener sam 10 godina, ovo je bila samo još jedna utakmica – jasan je.

Kada su u pitanju dešavanja na terenu, najviše je oduševio mladi Filip Petrušev koji polako izrasta u vrhunskog asa i nekoga ko će predvoditi Srbiju u godinama koje dolaze.

Volim kako igra Petrušev, igra odlično u ABA ligi, ali nismo znali kako će se nositi sa pritiskom u prvom meču za reprezentaciju Srbije. Odlično se izborio i bio je jedan od najboljih igrača danas – rekao je Milojević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button