EVROPAKOŠARKA

“Orlovi” se revanširali i Švajcarcima

Košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom je zaključila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranici Igora Kokoškova su u posljednjem meču u “balonu” u Gruziji savladali Švajcarsku 88:81.

Činjenica da su porazom od Finske u petak ostali bez mogućnosti da se posle skoro sedam decenija plasiraju na Evrobasket nije obeshrabrila Švajcarce. Olako su stigli do 12:4. Koristili su skoro sve šupljine u odbrani Orlova pa su na odmor otišli sa 41:39.

Slična slika bila je i u trećoj denici. Mlađan je sa dve trojke zaredom donio Švajcarcima 59:46, da bi sa sljedećom držao rivala Srbije na dvocifrenoj prednosti (62:51). Trududio se Kokoškov da pronađe raspoložene igrače koji će u kontinuitetu da probijaju zonsku odbranu rivala. Ali nije uspijevao. Švajcarska je nastavila da zasipa koš Srbije trojkama i u posljednjih deset minuta je ušla sa 69:58.

To kao da je bio znak da Srbija konačno ubaci u viši stepen prenosa. Za nešto više od tri minuta nanizala je seriju od 10:1. Selektor Švajcarske Barliari morao da zatraži tajm- aut ne bi li zaustavio nalet Lukovića koji ulaskom u igru uneo svežinu, Petruševa i društva. Trojka Anđušića odmah mu je osujetila namjere. Orlovi su konačno poletjeli do plusa (71:70) koji su nastavili da uvećavaju sa dve trojke Rebića i laganim poentiranjem Petruševa (81:76, 36. minut). Opet je švajcarski selektor tražio minut predaha za njegove izabranike… I opet nije uspeo, jer je Luković podigao na 83:76.

Jedino što je rivalu preostalo je da se osloni na najače oružje – šut za tri poena, kojim se ponovo vratio u igru (83:81). Nije Kokoškov želio da mijenja petorku dopuštajući momcima na terenu da skupljaju dragocjeno iskustvo, a oni su uzvratili mirnoćom, ne dozvolivši da im se ponovi slika sa završnice u “balonu” u Finskoj.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Petrušev sa 22 poena, a Anđušić je dodao 20. Kod Švajcaraca Dušan Mlađan je postigao 18 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button