EUROKUPOVIFUDBAL

Zvezda se borila, Milan ide dalje zahvaljujući golu više u gostima

Fudbaleri Milana i Crvene zvezde odigrali su 1:1 u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope a dalje ide italijanski klub zahvaljujući golu više u gostima (2:2 je bilo u Beogradu).

Ekipa trenera Dejana Stankovića je odigrala dobar meč, borila se ali nije uspjela da slavi u Milanu.

Domaći tim je poveo u devetom minutu iz jedanasterca. Lopta je udarila Gobeljića u ruku, španski arbitar je poslije intervencije iz VAR sobe pokazao na bijelu tačku, a gol je postigao Kesi. Igrao se 16. minut kada je Ivanić ponovo pokazao da će praviti velike probleme Milanovoj odbrani. Sjajno je uposlio Bena koji je iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

 Završila je lopta iza leđa Donarume u 19. minutu kada se Ben najbolje snašao u petercu poslije kornera, ali je yudija Manzano svirao igru rukom Pankova. Potom je Ben ponovo na ozbiljne muke stavio ekipu Milana kada je u 22. minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Dva minuta kasnije Ivanić je uposlio Bena, a on rutinski nadmudrio Tomorija i pogodio ugao gola koji čuva Donaruma.

 Imao je i Borjan posla u 37. minutu kada se Dalo, iz drugog plana, našao pred njim, ali je kapiten Zveude odlično intervenisao. Šutirao je Kanga u 43. minutu sa tridesetak metara tik pored stative.

I u nastavku su oba tima imala nekoliko prilika. U 69. minutu Gobeljić je sa nekoliko metara prebacio loptu preko gola, a ubrzo je zaradio drugi žuti karton pa je Zvezda igrala sa igrčem manje. “Crveno – bijeli” se ni tada nisu predavali, pokušavali su da dođu do gola, ali nisu uspjeli. Mogli su možda i u posljednjim trenucima meča da preko kornera dođu do pobjede, ali španski sudija nije dozvolio da se izvede prekid i odsvirao je kraj utakmice.

Stadion: “San Siro”, Milano. Sudija: Hesus Manzano (Španija). Strijelci: Kesi u 9. minutu (iz jedanaesterca) za Milan, a Ben u 24. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Ibrahimović (Milan), Gobeljić, Srnić (Crvena zvezda). Crveni karton: Gobeljić (Crvena zvezda).

Milan: Đ. Donaruma, Kalabrija (od 65. Ernandez), Romanjoli, Tomori, Dalo, Meite, Kesi, Krunić (od 46. Rebić), Čalhanoglu, Kastiljeho (od 65. Salemakers), Leao (od 46. Ibrahimović).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Sanogo, Degenek, Gobeljić, Srnić (od 46. Petrović), Kanga (od 69. Katai), Ivanić (od 84. Nikolić), Ben (od 69. Falko), Falćineli (od 72. Pavkov).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: health tests
Back to top button