ATLETIKA

Ivičić pomjera rekorde kao od šale

Mladi atletičar Borca Luka Ivičić ostvario je sjajan rezultat na dvoranskom prvenstvu Srbije u višeboju za juniore osvajanjem trećeg mjesta, ali i postavljanjem novog rekorda BiH za starije juniore, koji sada iznosi 4.355 bodova.

Ovaj uspjeh dobija na značaju ako se zna da su dvojica prvoplasiranih od Luke stariji po više od godinu dana i da je Banjalučanin bio najmlađi u toj konkurenciji. Uz to, za manje od mjesec Ivičić je napredovao za više od 400 bodova, što je znak da se radi o velikom talentu, od kojeg se tek mogu očekivati sjajni rezultati.

– Naravno da sam srećan zbog rezultata i medalje osvojene u Beogradu u jakoj konkurenciji, ali mi je žao što nisam osvojio još više bodova. Naime, napravio sam nekoliko manjih kikseva bez kojih bi konačan rezultat bio mnogo bolji. Podbacio sam u skoku udalj, u kojem sam skočio dvadesetak centimetara slabije od ličnog rekorda. Ali, i ovako je bilo dobro i najvažnije mi je da sam postavio novi rekord – rekao je Ivičić za “Glas Srpske”.

Ove zime banjalučki atletičari ostvarili su sjajne rezultate, sa njima i Luka Ivičić, bez obzira na poteškoće prilikom treniranja u zimskim uslovima.

– Iako mi u Banjaluci nemamo uslove da se pripremamo za zimsku sezonu, uspjeli smo da ostvarimo zaista odlične rezultate. Zajedno sa ocem sam dosta radio na skoku s motkom, što je dalo rezultata. Trenutni rekord mi je 4,30 metara i nadam se da ću veoma brzo, ove godine sigurno, ljestvicu podići i na 4,50 ili 4,60. Uz to, vjerujem da ću u ovoj disciplini oboriti i juniorski rekord BiH na otvorenom, koji trenutno iznosi 4,50 metara – tvrdi Ivičić.

Za atletičare nema predaha, bez obzira na to što je dvoranska sezona završena. Sada počinju takmičenja na otvorenom, a Luka ispred sebe ima nekoliko visoko postavljenih ciljeva.

– Prvo takmičenje će mi biti pojedinačno juniorsko prvenstvo Republike Srpske, koje bi trebalo da se održi krajem aprila u Banjaluci. Tu očekujem zlato u skoku s motkom, ali i u trci na 110 metara sa preponama. Još nisam donio konačnu odluku, ali nije isključeno da nastupim i u još nekoj disciplini. Takođe, ove godine imam za cilj da na juniorskoj Balkanijadi u Turskoj osvojim medalju u desetoboju i to sa što više bodova. Trenutni juniorski rekord BiH u toj disciplini iznosi 5.568 bodova i mislim da će on uskoro biti bivši – optimista je Ivičić.

Skok s motkom broj jedan

Iako kao višebojac trenira i nastupa u raznim disciplinama, Luka Ivičić je ipak izdvojio skok s motkom kao omiljenu, a odmah iza je i trka na 1.500 metara.

– Skok s motkom nekako najviše volim. Za to su najzaslužniji Sergej Bubka i, posebno, Reno Lavileni, kojeg sam i najviše pratio. Naravno, nastojim da ih što više kopiram. Disciplinu na 1.500 metara višebojci najmanje vole jer je posljednja, kada su svi takmičari preumorni. Međutim, meni je ona zaista draga i to još od vremena prije nego što sam prešao na višeboj – pojasnio je Ivičić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: buy cocaine australia
Back to top button