EVROPSKE LIGEFUDBAL

Mesi nikad ne vježba slobodnjake na treningu!?

Lionel Mesi važi za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu, zbog čega maltene frapantno deluje saznanje da ih – ne vježba!?

Bar tako uvjerava bivši saigrač Argentinca u Barseloni, Nelson Semedo. Portugalski desni bek je i sam ostao u čudu kad je uočio da Mesi ne radi ništa na poboljšanju tehnike šuta iz prekida. Bar ne pred drugim fudbalerima.

-Nemam riječi da opišem koliko je Leo dobar. Izvanrednim ga čini činjenica da ga nikad, baš nikad, nisam vidio da na treninzima puca slobodnjake. Za sve vrijeme koliko sam bio na Nou Kampu – nijednom. Kunem vam se! Uvijek smo ostajali poslije treninga da vježbamo udarce iz daljine, ali Mesija nije bilo nikad, makar jednom da šutne. Kod njega je sve to prirodno. Kažu da vježba vodi ka savršenstvu. Za Mesija to ne važi. Leo ne vježba slobodnjake, a i dalje perfektan, ističe sadašnji član Vulverhemptona.

Inače, Lionel Mesi je u karijeri postigao 55 golova iz slobodnih udaraca. U Barseloninom 49, u dresu reprezentacije Argentine šest.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: this article
Back to top button