BICIKLIZAM
Trending

Crna Gora, prva zvanična posjeta

Predsjednik Balkanske Biciklističke Unije, Vladimir Kuvalja, u svoju prvu zvaničnu posjetu jednoj balkanskoj zemlji izabrao je Crnu Goru. Sastanak sa prvim čovjekom Crnogorskog biciklizma Popović Dejanom održao se u Budvi. Kako saznajemo iz kabineta Balkanske unije, tema sastanka je bila prvenstveno saradnja zemalja iz regiona, u svrhu razvoja biciklizma, a posebno razvoj biciklističkog sporta u Crnoj Gori.

KUVALJA je izjavio, primorje Crne Gore je idealna lokacija za organizaciju takmičenja i kampova u zimskom i ranom proljetnom periodu, lično sam više puta upravo boravio kao takmičar na pripremama, te vozio više trka na primorju, uslovi su odlični i prije svega pristupačni svima. Popović je odličan sportski radnik i ambiciozan, te se iskreno nadam da će uspjeti u svojim namjerama, ima će zasigurno punu podršku BCU, kao i zemalja iz regiona.

Zašto Crna Gora prva?

Crna Gora je prošla kroz tešku fazu tranzicije, smatram da svi moramo jedan dio svojih snaga usmjeriti baš tamo i pomoći našim prijateljima da što lakše prođu kroz taj period, kao što su i oni bili uz nas kad je to bilo potrebno.

Na pitanje novinara, da li to znači da će i Crna Gora doživjeti ekspanziju biciklizma kao BIH i Srbija, odgovor je bio kratak, “Zato služe prijatelji”. Kuvalja, nije krio zadovoljstvo zbog sastanka i rekao da jedva čeka da ponovno dođe u Crnu Goru.

SLEDEĆA POSJETA, SRBIJA I MAKEDONIJA.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button