BIHKOŠARKA

Svitlica za SNM: Neke pobjede su nam dale vjetar u leđa, ali možemo igrati bolje

Košarkašice banjalučkih Orlova bile su uspješne u dosadašnjem dijelu sezone. Osvojile su Kup Republike Srpske, prve su na tabeli u Prvenstvu BiH, zabilježile su važne pobjede u WABA ligu, a sada se okreću Kupu BiH.

Za vikend se igra zavšni turnir u Banovićima. Banjalučanke u polufinalu očekuje duel sa Plej – ofom, a ukoliko se plasiraju u finale igraće sa pobjednikom meča RMU Banovići – Zrinjski 2010.

“Plej – of je mlada i talentovana ekipa, duži period je na okupu i uvijek je izazov igrati protiv takvih timova. Pripremamo se za tu utakmicu, odnosno za završni turnir i, kao i ostalim ekipama, cilj je osvajanje trofeja. Očekujem da pružimo maksmum, imali smo naporan period ali i vremena za odmor, tako da vjerujem da će ekipa biti dovoljno motivisana i da će želju i dobru igru pokazati na terenu”, rekla je Dragana Svitlica, trener Orlova za SNM.

Dragana Svitlica
Dragana Svitlica FOTO: ŽKK Orlovi

Ona dodaje da je u Kup takmičenjima sve moguće i da očekuje da obje polufinalne utakmice budu zanimljive.

Orlovi su takmičenje u WABA ligi završili sa sedam pobjeda i isto toliko poraza, a imali su nekoliko odličnih partija.

“Imali smo oscilacija, bilo je uspona, senzacionalnih pobjeda, ali i padova. Vjerovatno je na to uticao i sistem takmičenja jer smo u kratkom vremenskom periodu igrali više utakmica. Nadam se da su se ti padovi dešavali zbog umora, ali to ćemo znati u narednom periodu koji će biti rasterećeniji bar kada je riječ o broju mečeva. U svakom slučaju, mi moramo da poboljšamo igru, kako individualno tako i timski i na tome ćemo raditi”, rekla je Svitlica i dodala:

“Potrebno je da popravimo odbranu, a kada to uradimo biće bolji protok lopte i napad. Takođe, nedostaje nam timski duh, tako da imamo dosta posla, ali i volje i svakako ćemo se truditi da predstojeći dio sezone odigramo bolje.”

Nakon 18. utakmica u Prvenstvu BiH Orlovi su prvi sa 35 bodova, koliko imaju i drugoplasirani RMU Banovići, a upravo će ove dvije ekipe igrati naredno kolo.

“Derbi utakmice ili gradski derbi mečevi uvijek su zanimljivi, tako da vjerujem da će i prvenstveni duel sa Banovićima donijeti neizvjesnost i dobru košarku. Fokusirani smo na Kup i na prvenstveni derbi sa Banovićima i nadam se dobrim rezultatima. Neke dobre utakmice u WABA ligi i osvajanje Kupa RS su nam dali dosta energije, ali moramo da poboljšamo igru kako bismo dobro odigrali završnicu Prvenstva BiH i kako bismo spremni dočekali polufinalnu, a nadam se i finalnu seriju”, istakla je Svitlica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button