BIHFUDBAL

Markovićev povratnički debi iz snova

Bolji početak drugog dijela sezone fudbaleri Željezničar Sport Tima nisu mogli ni da zamisle.
Rezultatom 2:1 slavili su na najtežem gostovanju u ligi kod lidera Rudara iz Prijedora. Domaći su poveli golom Nemanje Pekije, a preokret su režirali Bojan Marković i Danilo Teodorović.
Povratnički debi kao iz snova imao je Marković, doskorašnji napadač Borca. Već u prvom meču probušio je mrežu rivala i to ne bilo kojeg, nego prvog favorita za titulu.

– Drago nam je što smo upisali jako bitna tri boda protiv ekipe Rudara koja je jesenji prvak i najveći favorit za ulazak u Premijer ligu BiH. Igrali smo dobro, kompaktno, uz dosta trčanja i zalaganja, i na to sve je došla pobjeda. Prvo poluvrijeme smo igrali nešto lošije, što je protivnik iskoristio i imao prednost jednog gola, međutim na pauzi između dva poluvremena, dogovorili smo se sa šefom šta treba da radimo i kako da iskoristimo njihove slabosti i na kraju, na sve to su došli i golovi – rekao je Marković.
Od zadovoljstva sija i trener Zoran Ćurguz. Znao je da njegovi momci mogu mnogo, to su i dokazali u Prijedoru.

– Kada pobijedite ekipu koja je bila prva na tabeli poslije jesenjeg dijela sezone, imala sedam pobjeda na domaćem terenu i u svom sastavu ima takve igrače onda sve još više dobija na značaju. Mi bez euforije ulazimo u nastavak. Svjesni smo svoje snage. Već u sljedećem kolu igramo derbi protiv Slobode na domaćem terenu. Idemo od utakmice do utakmice, a već sam u svlačionici rekao svojim momcima da će ovo biti Željino proljeće – rekao je Ćurguz.
Rezultati i strijelci 16. kola: Slavija – Sloboda 1:2 (Popović 90 – Ćulibrk 21, Antonić 31), Sloga – Sutjeska 1:0 (Starčević 73), Rudar Prijedor – Željezničar 1:2 (Pekija 45 – Teodorović 55, Marković 83), Kozara – Zvijezda 09 1:2 (Lolić 33. penal – Stjepanović 19. penal, Šarčević 78), Ljubić – Drina 3:2 (Jagodić 41. penal, Grahovac 50, Savanović 55 – Tadić 38, Ilić 76. penal), Podrinje – Alfa Modriča1:0 (Ristanović 36), Jedinstvo – Tekstilac 1:0 (Šer 15. penal), Borac – Leotar 1:2 (Tomaš 48 – Šipovac 56, 83). Plasman: Rudar Prijedor 32, Zvijezda 09 31, Sloboda 29, Leotar 27, Alfa Modriča 24, Tekstilac 24, Željezničar ST 23, Sloga 22, Kozara 20, Borac 19, Slavija 19, Drina 19, Ljubić 19, Jedinstvo 14, Sutjeska 13, Podrinje 9.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: hizeed
Back to top button