BIHFUDBAL

Borac juri polufinale Kupa BiH – očekuje se reakcija igrača

Nakon poraza u Mostaru od Veleža, fudbalere Borca ponovo očekuje jedno gostovanje u Hercegovini. Ovaj put u Širokom Brijegu kod istoimene ekipe u okviru četvrtfinala Kupa BiH. Marko Maksimović i njegovi izabranici vjeruju u pozitivan ishod, iako se igra samo jedna utakmica i nema popravnog.

-Sutra očekujem ozbiljnu reakciju igrača koji nose igru. Prosto, nedopustivo je da ovako odigramo, a nije ovo prvi put. Sjetimo se Tuzla sitija, Radnika… To su činjenice koje govore da imamo problem mentalne prirode. Svako ko gleda fudbal na ozbiljan način mogao je u Mostaru u petoj minuti vidjeti šta će biti. Izludilo me što primamo gol deset sekundi do kraja poluvremena. Bili smo grozni, ali dođeš na poluvrijeme i ideš dalje. Može se sutra desiti da mi uradimo nešto, ja to i očekujem, ali će nas stići poslije ako ne napravimo odgovornost od prvog do posljednjeg u lancu. Očekujem i zahtjevam reakciju igrača na trčanje. Poslije toga će se pričati da li je bolji Jurilj, Stanić ili Ziljkić, Zakarić, rekao je Maksimović.

Za ovaj duel trener Marko Maksimović će od igrača koji su bili van stroja moći samo da računa na Marka Brtana koji se vraća u tim, dok su i dalje van tima Siniša Dujaković, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Jovo Lukić, a zbog ranijih nastupa za Široki pravo nastupa nema ni Dino Ćorić.

-Jako bitna utakmica je pred nama. Svjesni smo šta donosi ona donosi, nemamo prava na kiks. Svi smo fokusirani, dobro smo se spremili i jedva čekamo da utakmica počne i da pokažemo da je ono u Mostaru bio samo loš dan, istakao je golman Borca Bojan Pavlović.

Direktor Borca, Dejan Lukendić je naglasio da su crveno-plavi drugu godinu zaredom bez ikakvih problema u prvostepenom postupku dobili licencu kako za nastup u m:tel Premijer ligi BiH, tako i u Evropi. 

-Moram se osvrnuti unazad, iako smo malo dosadni sa tim, ali moram se vratiti na ono odakle smo počeli i dokle smo došli. To je jedan put koji je bio jako težak, ali smo došli do toga da Borac dobija licence bez ikakvih problema. Zašto to govorim? Govorim zato jer je u vrijeme pandemije jako teško doći do rješenja i realizacije finansija i dugova. Sve smo uspjeli riješiti, mislim da smo napravili pravi posao i to će vrijeme pokazati. Dugovi koji su se vukli u prošlosti su riješeni. Igrači znaju, a i svi ostali, da se ovdje skupe dvije-tri plate, pa se sve riješi u komadu, jer imamo periodične prilike. Mislim da je Borac jedan od rijetkih klubova u BiH koji redovno isplaćuje plate, ali i obaveze prema državi. Hoću da kažem i to da Borac mora i da će Borac igrati Evropu, zaključio je Lukendić.

Utakmica Široki Brijeg – Borac igra se sutra na stadionu Pecara. Početak je u 16.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button