ATPTENIS

Đoković: Kada sam imao sedam godina usudio sam se da kažem da ću biti najbolji

Srpski teniser Novak Đoković koji je od juče rekorder po broju sedmica na prvom mjestu ATP rang – liste, istakao je da je srećan što je napravio uspjeh a prisjetio se i šta je sve prošao na putu do vrha.

Nole je juče započeo 311. sedmicu kao najbolji teniser svijeta.

“Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće”, napisao je Đoković na Instagramu i dodao:

“Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu.”

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button