BIHFUDBAL

Borac u polufinalu Kupa BiH!

Fudbaleri Borca plasirali su se u polufinale Kupa BiH pošto su danas u četvrtfinalnom meču savladali Široki Brijeg u gostima 2:0. Iako oslabljeni brojnim povredama, odnosno izostancima bitnih igrača izabranici Marka Maksimovića odigrali su odličan meč i zasluženo se plasirali među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju u BiH.

Od samog početka susreta crveno – plavi su igrali čvrsto i pametno. Nametnuli su svoj stil igre i nisu dali domaćima da se razmahnu.

Već u 25. minutu Borac je mogao do vođstva. Vranješ je dobro proigrao Mehanovića, koji je izašao pred Zlomislića, ali golman domaćih je odbranio. Lopta se zatim vratila kapitenu crveno – plavih, čiji pokušaj je uspjela da izblokira odbrana Širokobriježana.

Tri minuta kasnije, spasa za domaće nije bilo. Mehanović je glavom spustio jednu loptu za Vranješa, koji pogađa za 0:1.

Igrao se 32. minut kada je Almedin Ziljkić duplirao prednost našeg tima. Lakić je degažirao loptu, ona je preletjela preko Mehanovića, ali i odbrane Širokog Brijega, a Borčeva „desetka“ se našla na pravom mjestu pogodivši za 0:2.

Kažimo i to da je u 37. minutu zbog ofsajda, sudija Mulahasanović poništio gol Jurilja.

Dobar fudbal viđen je i u drugom poluvremenu. Već u 48. minutu sjajano je utrčao Vranješ i izborio korner. Udarac iz ugla izveo je Ziljkić, kapiten Vranješ je šutirao glavom, a lopta je otišla pored gola.

Igrao se 63. minut, kada je Ćosić faulirao Ikića, a Mulahasanović dosudio penal za domaće. Jurilj je izveo penal a Lakić je odlično odbranio. Međutim, lopta se ponovo odbila do Jurilja, koji ju je poslao nebu pod oblake.

Nakon toga nivo igre je opao, međutim Borac je imao šansu da još ubjedljivije slavi, ali je Meleg u trećem minutu sudijske nadoknade promašio penal, tačnije pročitao ga je Zlomislić. Zanimljivo, jedanaesterac je iznudio novi Borčev napadač Moraitis, koji je danas debitovao za crveno – plave.

Sve u svemu i više nego zaslužena pobjeda Borca, koji već u ponedeljak igra protiv Radnika u Banjaluci prvenstveni meč.

foto: nkširokibrijeg/facebook

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button