FUDBAL

Maradonin duh spasio Boku u Superklasiku?!

Sinoć je odigran još jedan argentinski Superklasiko u kojem je svega moglo da se vidi. Lijepih poteza, brutalnih startova, golmanskih parada… Možda i najzanimljiviji detalj meča se zbio u 90. minutu.

Bilo je 1:1, a Riverov ofanzivac Hiroti je centrirao sa desnog krila. Lopta je prvo zakačila jednog Bokinog štopera, pa se odbila od glave drugog, preletjela iznenađenog golmana Andradu i krenula u gol. Djelovalo je da sigurno ulazi u mrežu, ali je dobila čudan felš, dva puta odskočila na gol liniji i ’riješila da izađe’. Riverov vezista Sukulini je uklizao na drugoj stativi da je napokon ugura u mrežu ali je golman Andrada nekim čudom uspio da odbrani.

U Argentini su odmah počele priče o paranormlanim pojavama i duhu Armanda Dijega Maradone koji se ukazao na gol-liniji i spriječio loptu da uđu u mrežu. To je čak rekao i jedan od komentatora u televizijskom prenosu?! Ali to je Argentina… Fudbal je tamo religija, Maradona božanstvo pa je nekako i očekivano da vjeruju u neke natprirodne pojave. Duhoviti ljudi su na to sve nakačili ’mim’ slike na kojima Maradona izbija loptu sa gol-linije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button