BORILAČKI SPORTOVIJUDO

Džudistima “Banjaluke” poplava uništila sve što su godinama gradili

Umjesto da proslavljaju četiri medalje osvojene na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, čiji su organizatori bili prošlog vikenda, u Džudo klubu Banjaluka susreli su se neočekivanim problemima, odnosno poplavom, koja potpuno uništila njihove prostorije smještene u podrumu Osnovne škole “Sveti Sava” na Laušu.

Naime, uz školu su u toku građevinski radovi, a zbog napukle cijevi se dugo u jednoj rupi sakupljala voda, koja je na kraju prouzrokovala poplavu sale. Nju članovi najuspješnijeg banjalučkog džudo kluba u Banjaluci koriste nešto više od dvije godine i izgrađena je vlastitim sredstvima.

– Ovo je prava katastrofa. Sav dugogodišnji trud i rad, velika sredstva koja smo praktično ulagali iz vlastitih džepova… sve je to nestalo preko noći. Ovaj podrumski prostor u školi smo dobili na korišćenje 2018. godine i malo pomalo smo napravili sjajan prostor od 400 kvadratnih metara sa svim što je potrebno za stvaranje vrhunskih džudista i ostvarivanje dobrih rezultata – istakao je vidno razočarani predsjednik DžK Banjaluka Zoran Ćup.

On je rekao da je sve prijavljeno rukovodstvu škole, koje je već uputilo dopis Opštinskoj komisiji da procijeni štetu.

– Teško je reći o kojem se iznosu radi, ali ono što je u ovom trenutku sigurno da je uništeno 400 kvadratnih metara poda i bar 250-300 kvadratnih metara tatamija. Moraćemo da nađemo i sudskog vještaka da procijeni štetu – nastavio je Zoran Ćup.

Po riječima trenera kluba Dejana Ćupa najgore u ovom trenutku je što je blizu 100 džudista u svim starosnim kategorijama ostalo bez prostora za treniranje, a kada će on biti ponovo stavljen u funkciju, veliko je pitanje.

– U ovoj sali treninzi su se odvijali svakodnevno, pogotovo u zimskom periodu. Što je najgore, sada su po kalendaru takmičenja prvenstva Republike Srpske i BiH u svim starosnim kategorijama. Jednostavno ne znamo šta da radimo, jer u našim redovima imamo 14 reprezentativaca. Moramo brzo djelovati, jer je pred nama najvažniji dio sezone, a mi jednostavno ne znamo šta dalje. Jasno je da ovdje nećemo moći dugo trenirati, a vrijeme nam curi i bila bi prava šteta da zbog poplave izgubimo veći dio takmičarske sezone – naglasio je Dejan Ćup.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
Back to top button