BIHFUDBAL

Subić pogodio za tri boda

Fudbaleri Borca savladali su Mladost iz Doboja pored Kaknja 1:0, na Gradskom stadionu u Banjaluci u meču 23. kola m:tel Premijer lige BiH. Jedini gol postigao je Aleksandar Subić u 68. minutu. Bio je to njegov prvi pogodak u sezoni.

Crveno – plavi su otpor gostiju slomili u drugom poluvremenu. Drugi dio sa dva dobra udarca iz daljine otvorio je Aleksandar Vojnović. Golman gostiju Velić nije se dao iznenaditi.

U 53. minutu kapiten Borca Vranješ pogodio je prečku poslije jednog kornera.

Dva minuta kasnije lijevi bek Mladosti, Alić, povukao je loptu, a onda šutirao sa distance, međutim, ona je otišla pored Pavlovićevog gola.

Borac je pojačavao inicijativu. U dva navrata pokušao je Ziljkić, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, gostima je pala koncentracija u 68. minutu. Dupli pas izveli su Ziljkić i Subić, a ovaj drugi iskoristio je grešku štopera gostiju i poslao loptu kroz noge Velića u mrežu Mladosti.

U 89. minutu Vranješ je dobro šutirao, Velić je nekako odbranio njegov udarac, a Subić je pokušao da skroz iskosa sa lijeve strane odbijenu loptu smjesti u mrežu, međutim, ona je otišla paralelno od gola.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Borac je zaprijetio već u 3. minutu. Udarac Ziljkića sa dvadesetak metara je izblokiran, potom je Vojnović pokušao izdaleka, ali je njegov šut završio daleko od gola.

U 7. minutu pokušao je Zakarić iz daljine, šutirao je u okvir gola, ali pravo u Velića.

Deset minuta kasnije Stojan Vranješ je pogodio glavom poslije centaršuta Ćosića, ali je je gol poništen zbog ofsajda u kojem se našao kapiten Borca.

Najbolju šansu Borac je imao u 34. minutu. Ziljkić je odličnim driblingom ušao u šesnaesterac i loptu poslao do Mehanovića, napadač Borca dobro je šutirao iz okreta, ali Velić odličnom intervencijom sačuvao svoj gol.

Pet minuta kasnije i gosti su imali još bolju šansu. Pavlović je nakon što je lopta okrznula jednog igrača u živom zidu odbranio pokušaj Alića, a Dejanović je sa osam metara promašio čitav gol iako je golman Borca bio već savladan.

-Znali smo u najavi kakva će utakmica biti. Mladost je najsličnija Širokom Brijegu. Smatram da rade ozbiljno dobar posao, svake godine izbace barem nekoliko fudbalera. Nama je bila mnogo bitna utakmica. Energetski smo bili jako ispražnjeni. Nismo uspjeli u prvom poluvremenu da postignemo pogodak i onda je bilo sve teže i teže. Pribojavali smo se brzine Mladosti, međutim najvažnije je da smo pobijedili. Odlazimo na pauzu reprezentativnu da se odmorimo i skupimo u novi ritam sa Kupom subota-srijeda. Na današnji dan svi u klubu i navijači imajju pravo da budu zadovoljni, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a nakon nje u sljedećem kolu, u prvom vikendu aprila, Borac je gost ekipe Radnika u Bijeljini.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button