FUDBALREGION

Piksi dao traku Tadiću

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da ubuduće kapitensku traku nosi Dušan Tadić, a kaže da nije imao nikakvu dilemu.

Dobro raspoložen došao je selektor na pres konferenciju pred sutrašnji meč sa Republikom Irskom, našalivši se da nije mogao spavati prije odluke ko će biti novi predvodnik “orlova”.

– Toliko je teška odluka bila, da nisam noćas mogao da spavam. Naravno da je laka odluka. On je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači koji su pozvani, figurativno, svi kapiteni. On će biti jedan od predvodnika jer nosi jedan lep broj na leđima i dovoljno je kvalitetan igrač da bude kapiten – rekao je Stojković koji je cijelu karijeru nosio “desetku” baš kao i Tadić u nacionalnom timu.

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru “orlovi” otvaraju sutra od 20:45 časova utakmicom protiv oslabbljene Republike Irske koja je u Beograd doputovala bez devet standardnih prvotimaca.

– Iskreno mislim da je svako okupljanje glavna reč forma i nekako ja ne verujem baš u tu reč više volim reč konstantnost jer moraš da budeš konstantan. Mislim da uvek treba da težiš da budeš na nivou i da se dokazuješ svaki trening i svaku utakmicu, sadašnji moderan fudbal to zahteva od tebe i ne smeš da se opusitš. Naravno, normalno je imati loše dane – rekao je Tadić.

Da li bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom sa Irskom?

– Prošle kvalifikacije smo krenuli isto protiv Iraca i gubili smo, pa smo se vratili i na kraju bili zadovoljni bodom. Naravno da hoćemo pobedu na startu ovih kvalifikaciju, ma ko bio protivnik – rekao je kapiten Srbije.

Prva ocjena saradnje sa selektorom.

– Stvarno jako pozitivno, juče kad smo završili sastanak voleo bih da je neko snimio. Bila je prelepa reakcija cele grupe i od prvog momenta se vidi da Mister želi da nam ugardi samopouzdanje, samouverenost, harizmu, šarm koje i on poseduje i eto mislim da su svi jako zadovoljni i da pažljivo slušamo i da upijamo kao što je Mister rekao da sprovodimo ideje u delo i onda će svako doćo do izražaja. Nadam se da ćemo tako i da završimo i da će biti super – rekao je Tadić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button