BIHFUDBAL

Olimpik pada i treći put!

Nakon obaveza u Kupu BiH u Borcu se okreću prvenstvu. U meču 24. kola m:tel Premijer lige BiH Banjalučani su domaćini ekipi Olimpika. U dvije utakmice koliko su crveno-plavi u ovom prvenstvu odigrali protiv Sarajlija, zabilježili su obe pobjede. Na Otoci je bilo 4:1, a na Gradskom stadionu 2:0. Marko Maksimović i njegovi izabranici žele i treći trijumf protiv Olimpika.

-Očekujem drugačiji meč u odnosu na prvi duel na startu proljećnog dijela šampionata. Olimpik je digao formu, trener Slavko Petrović će imati još jači igrački kadar tako da ne očekujem da budu stalno u bloku kao u prvom meču. Tu su Gavrić, Ćurjurić i oni sigurno nisu igrači koji će stalno biti u bloku. Očekujem jako težak meč. Znamo njihov kvalitet i kao i većina ekipa oslanjaju se na tranziciju iz odbrane u napad. Za sad smo to relativno dobro kontrolisali mada bi mogli imati problema sa ekipama koje imaju brže napadače. I protiv Klisa su gosti imali tu jednu kontru koju je Pavlović odbranio. Ali to je rizik kad se traži posjed, a mi smo u dosadašnjem dijelu lige protiv svih imali 20 posto više posjeda. Očekujem još bolji Borac, posebno kad nam se vrate svi igrači osim Jove Lukića i kad dobijemo tu širinu i da budem u mogućnosti da dodatno kombinujem i odmaram pojedine igrače, te budem na „slatkim mukama“. Meni je bitno što vidim da ekipa može još da napreduje i da budemo još kvalitetniji. Jedino što nam nedostaje je publika, jer bi sa navijačima bili siguran sam bar 30 posto bolji. Dobri rezultati su iza nas, ali u suštini još ništa nismo napravili. Kako nisam očajavao kad nismo dali gol tokom priprema, tako se sad ne dižemo ni ja ni ekipa jer pravi izazovi su tek isred nas. Ali vidi se da je samopouzdanje poraslo i da sa svakom novom pobjedom dodatno napredujemo. Atmosfera je dobra i vidi se da su momci željni uspjeha, rekao je Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca u odnosu na duel protiv Klisa će moći da računa na Dinu Ćorića, dok su Marko Brtan i Elvis Mehanović malo odmorili u Kupu i nisu igrali kompletan meč. Za ovaj duel mladi stručnjak neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića koji je doživio blaži potres mozga, kao ni kapitena Stojana Vranješa uz ranije povrijeđene igrače. Đorđe Milojević radi sa ekipom, ali neće biti u sastavu još dvadesetak dana, kao ni Marko Jovanović.

-Očekuje nas zahtjevna utakmica. Sigurno je da Olimpik ima svoju računicu, ali mi igramo kući na svom terenu gdje želimo samo pobjedu, tako ćemo se i postaviti i igrati. Kao što je trener napomenuo atmosfera je odlična, dobri rezultati su digli samopouzdanje i to se odmah osjeti. Želimo da nastavimo taj niz, istakao je desni bek Dino Ćorić.

Utakmica Borac – Olimpik igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 19.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button