ATLETIKAOSTALI SPORTOVI

Prnjavor spreman za 22. međunarodnu uličnu trku

Međunarodna ulična trka Prnjavor 2021. biće održana 25. aprila a okupiće atletičare i atletičarke iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i BiH, a možda nastupe i Mađari.

Biće ovo 22. izdanje trke po kojoj je Prnjavor prepoznatljiv.

“Ovo je važan događaj i najveća sportska manifestacija na području Prnjavora i šire. Ponosni smo što smo trku podigli na izuzetan nivo, i što je naša trka prošle godine proglašena za sportski događaj godine u Republici Srpskoj”, rekao je Željko Petrović, predsjednik Atletskog kluba Prnjavor, organizatora trke i podsjetio da je trka prošle godine dobila maksimalnu petu zvjezdicu od Evropske atletske federacije.

Kao i prošle godine pandemija virusa korona diktira listu učesnika, ali Petrović ističe da kvalitet neće izostati.

“Na žalost, drugu godinu u nizu na našoj trci neće biti takmičara iz Kenije i Etiopije jer bi pri povratku u svoje baze morali u karantin, ali dolaze odlični atletičari iz regiona. Očekujemo nastup Miloša Krstića, Ante Živkovića, Tee Faber… Na žalost zbog povrede neće nastupiti jedan od ranijih pobjednikak Elzan Bibić”, rekao je Petrović i dodao:

“Moram da kažem da sam razočaran što nismo imali razumijevanje Atletskog saveza BiH, koji je iako smo ranije imali tremin naše trke, za 25. april zakazao Prvenstvo RS u trčanju na 10.000 km i u brzom hodanju.”

S obzirom na pandemiju virusa korona ni ove godine nije bilo lako organizovati trku. Prošle godine je prolongirana tri puta, a ove godine jednom.

“Dan pred trku, 25. marta, dobili smo preporuku nadležnih da odgodimo takmičenje. Bilo je izuzetno teško sve pomjeriti jer su neki timovi imali organizovan dolazak, ali na sreću sada smo u mogućnosti da održimo trku koju smo prvi put organizovali prije 23 godine. Takođe, zbog smanjenog obima posla uzrokovanog pandemijom, ostali smo i bez nekih sponzora, međutim, tradiciju nastavaljamo”, istakao je Petrović.

U nedjelju će biti održano 26 trka – osim glavnih trka seniora i seniorki ulicama Prnjavora će trčati osnovci, srednjoškolci, juniori, veterani… Biće održane fun run i humanitarna trka “Neven” na 30 metara u kojoj će svi učesnici dobiti zlatne medalje. Događaj počinje u 13 časova, a prva trka je na programu u 13.50.

Sjećanje na Osmana Junuzovića

Prnjavorčani će odati počast Osmanu Junuzoviću, prošlogodišnjem pobjedniku  i jednom od najboljih bh. atletičara, koji je u decembru prošle godine preminuo u 27.  godini.

“Na žalost prošle godine se desila tragedija, ali ne zaboravljamo Osmana i minutom ćutanja ćemo mu odati počast”, rekao je Željko Petrović, prvi čovjek trke “Prnjavor 2021”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 주식커뮤니티
Back to top button