BIHFUDBAL

Fudbaleri Borca pobijedili Široki Brijeg i preuzeli vrh tabele

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Široki Brijeg u derbiju 27. kola m:tel Premijer lige BiH rezultatom 2:1 i prezeli vrh tabele.

Banjalučani, koji su upisali šesti uzastopni ligaški trijumf, imaju 53 boda koliko ima i drugoplasirano Sarajevo ali uz lošiju gol razliku.

Kada je riječ o utakmici na Gradskom stanionu u Banjaluci igrači Borca su od početka krenuli ofanzivno i stvarali prilike. Domaći su poveli u 30. minutu iz jedanaesterca. Stanić je srušio Vojnovića u svom šesnaestercu, a sudije je dosudio penal koji je uspješno realizovao Stojan Vranješ.

Kapiten Borca mogao je vrlo brzo i do drugog gola, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca sa 20 metara završio tik pored stative. U nastavku su gosti zaigrali bolje nego u prvom poluvremenu, stvorili su nekoliko prilika i u 74. minutu preko Jurića stigli do izjednačenja.

Borac je nastavio sa agresivnom igrom, pokušavao je da dođe do drugog pogotka i uspio je u 88. a stijelac je bio ponovo Stojan Vranješ.

Danas su odigrane još dvije utakmice. Željezničar je na svom terenu poražen od Olimpika sa 1:2, dok je Tuzla siti pobijedila bijeljinski Radnik sa 2:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button