FUDBAL

Derbi otkazan zbog haosa na Old Trafordu, navijači traže ostavke

Derbi 34. kola Premijer lige između fudbalera Mančester junajteda i Liverpula danas definitivno neće biti igran. Nezadovoljni navijači Mančestera koji traže odlazak porodice Glejzer sa čela kluba upali su na stadion “Old Traford”.

Navijači su na stadion “upali” nekoliko sati prije početka utakmice (17.30) policija je intervenisala, ali ni nakon dva sata, kada je bio novi termin za odigravanje utakmice, nisu stvoreni uslovi da se meč igra.

B92 prenosi da je meč zbog bezbjednosti, kako fizičke, tako i zdravstvene (korona protokoli), otkazan, a novi termin biće naknadno saopšten.

Neslaganja sa američkim vlasnicima traju više od 15 godina, a situacija je kulminirala nakon neuspješnog pravljenja evropske Superlige.

“Kada su Glejzeri došli 2005. godine, klub nije bio u dugovima, nekoliko godina kasnije, dug je bio 400.000.000 funti. Pogledajte stadion, ima rđe, raspada se, jednostavno ih nije briga. Nema komunikacije sa navijačima. Prošle nedjelje je bio dogovoren sastanak sa navijačima i nisu došli. Mislim da radimo ovo na najbolji mogući način”, rekao je neimenovani navijač Mančestera za BBC.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button