BIHFUDBAL

Vranješ pogodio za povratak Borca na vrh

Fudbaleri Borca savladali su Krupu rezultatom 1:0 u susretu 29. kola m:tel Premijer lige BiH čime su se vratili na vrh tabele.

Banjalučani su na Gradskom stadionu poveli u 9. minutu. Ziljkić je idealno uposlio Subića koji se ubacio po lijevoj strani zavrnuo loptu u sredinu, sve je to pratio Vranješ, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu. U nastavku su oba tima imala prilike, ali su mreže mirovale.

Borac je prvi sa 57 bodova, koliko ima i drugoplasirani tim Sarajeva, ali lošiju gol razliku.

“Teška utakmica, bilo je teško pripremiti utakmicu. Doživio sam, mnogo neprijatnosti pred ovaj meč, doživio sam da se priča da će nas Krupa pustiti i drago mi je što nas nije pustila i ne treba da nas pusti i niko nikad ne treba da pusti. Drago mi je što smo pobijedili, prije svega zbog fudbala. Ne bi bilo nezasluženo ni da je Krupa slavila”, rekao je Marko Maksimović, trener Borca za klupski sajt i dodao:

“Četiri utakmice prije kraja, Borac je prvi. Imali smo 13 bodova zaostatka za Sarajevom i sad smo prvi, a ja ponavljam – naš je cilj Evropa. Ali, sad ćemo do kraja sa guštom igrati i borićemo se za titulu. Nismo opterećeni, da budemo prvi, ali kada vidim koliko to nesreće proizvodi kod drugih baš bih volio od srca da budemo prvi. Krupa je odigrala mušku utakmicu, i kako treba, međutim pobijedila je bolja ekipa, e sad pitam jel smeta nešto. Ja ovo pričam i zbog sebe i zbog svojih momaka. Sad postavljam pitanje da li neko drugi pušta nekog drugog. Sve ovo govorim da zaštitim momke i zbog nekih koji imaju primjedbe na svaku našu pobjedu. Ispada da smo samo mi problem, ako je Borac problem neka to neko kaže 13 utakmica, 11 pobjeda jedan poraz, to je ono što je iza nas. Mi nismo krivi što smo došli u situaciju da budemo u vrhu tabele, krivi smo što smo pobjeđivali.”

Danas su odigrane još tri utakmice: Mladost DK – Radnik 0:0, Sloboda – Olimpik 2:0, Zrinjski – Velež 1:1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Click Link
Back to top button