BIHFUDBAL

Borac u derbiju bolji od Zrinjskog

Fudbaleri Borca pobijedili su u derbiju 30. kola m:tel Premijer lige BiH Zrinjski rezultatom 2:1.
Banjalučani imaju 60 bodova, dva više od Sarajeva, koje je danas odigralo 0:0 sa Slobodom.

Junak Borca večeras je bio kapiten Stojan Vranješ, koji se sa dva gola izdvojio na vrhu liste strijelaca sa 14 pogodaka.

Borac je poveo u 14. minutu. Ćosić je izveo korner sa lijeve strane, odlično se u šesnaestercu Zrinjskog snašao Vranješ, koji je negdje na penalu primio loptu, a onda se namjestio, precizno šutirao i pogodio donji lijevi ugao gola Zrinjskog, prenosi sajt FK Borac.

Osam minuta je Zrinjskom trebalo da izjednači. Juranović je prihvatio loptu na tridesetak metara od gola Borca, dugo ju je vukao ušao u šesnaesterac, a nakon što je driblingom izbacio Vojnovića šutirao je i pogodio mrežu crveno-plavih.

U 39. minutu Meleg pogađa stativu. Vranješ je nakon greške Zlomislića uposlio iskusnog vezistu, čiji je šut zaustavio okvir gola.

Samo minut kasnije u prilici je Zrinjski, Tičinović je šutirao iz dobre pozicije, ali je golman Lakić bio na visini zadatka.

u 42. minutu Vranješ je pobjegao odbrani, namjestio se i pogodio dalji ugao za vođstvo od 2:1.

U 50. minutu Lakić je ponovo dobro intervenisao nakon udarca Bilbije sa oko deset metara.

Stojan Vranješ je pogodio i u 81. minutu, nakon centaršuta Zakarića kapiten Borca je šutirao glavom, postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajd pozicije.

“Ovo je bila mnogo bitna utakmica za nas. Bio je veliki ulog. Matematički smo obezbijedili Evropu, što je bio cilj. Bodovi su naša činjenica i nikome ne dam da stane na to. Pohvalio bih Vranješa kao i čitavu ekipu. S te strane mi smo mnogo potcijenjivani. Tu smo gdje jesmo, da li to nekome smeta ili ne. Očigledno smetamo još dugo, ali smetaćemo još malo. Čekali smo mnogo, nismo plakali. Nemam više šta da krijem, u odličnoj smo poziciji, imamo dva boda više od Sarajeva, tri kola su do kraja, idemo napasti i titulu”, rekao je trener Borca Marko Maksimović a prenosi klupski sajt.

FOTO: FK Borac

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button