BIHFUDBAL

Bura u Slobodi, 12 igrača suspendovano!

Tri kola prije kraja m:tel Prve lige Republike Srpske potres u jednoj od najboljih ekipa lige, novogradskoj Slobodi. Klub je suspendovao 12 fudbalera, Ljubana Antonića, Marka Ćulibrka, Marija Desnicu, Dragana Arežinu, Živka Bubića, Bojana Kostadinovića, Milana Zeca, Filipa Vejnovića, Bojana Vučena, Dušana Plavšića, Mladena Zgonjanina i Adnana Salkića. Razlog su dešavanja sa jučerašnjeg treninga, gdje je grupa igrača poručila da neće trenirati zbog kašnjenja aprilske plate. Tada je došlo i do verbalnog, neki kažu i fizičkog sukoba trenera Duška Vraneševića i bivšeg kapitena Ljubiše Antonića.

Prvi čovjek kluba, Mladen Bosančić je nakon sjednice upravnog odbora mirno poručio da je klub iznad svih i da se neće tolerisati bilo kakva samovolja nekih igrača.

-Juče je jedna grupa igrača odbila trenirati, jer im plata kasni četiri do pet dana, za april mjesec. Ja nisam bio tu i takva me situacija dočekala. Trener im je rekao da je to sramno, te da nemaju razloga da tako postupaju. Imao je i verbalni konflikt s Antonićem. Inače, on je bivši kapiten koji je s tog mjesta skinut zbog serije loših igara. Čak je odbio putovati s ekipom na gostovanja u Zvornik i Janju, pa smo ga zajedno s Mariom Desnicom preselili na klupu, jer u ovom klubu nema nedodirljivih. Postoji mogućnost da ih je neko platio da ovo urade, ne mogu da znam da li je to istina ili ne. Ponosan sam što smo spriječili direktan udar na klub. Da je to bila ispravna odluka pokazuje i naš pobjednički niz od četiri utakmice i to da smo ponovo tamo gdje zaslužujemo biti – u samom vrhu fudbala Republike Srpske, rekao je Bosančić i dodao:

-Grupa igača nam je postavila ultimatum. Rekli su da neće igrati ukoliko ne dobiju novac. Naravno da mi nismo pristali na tu vrstu ucjene. Plata je isplaćena za onih 15 igrača koji su došli na trening. Dakle, pričamo o aprilskoj plati, da ne bude zabune oko toga da li Sloboda nekome nešto duguje. Preostalih 12 fudbalera koji se danas nisu pojavili suspendovani su od strane Disciplinske Komisije kluba i protiv njih će se voditi postupak, a mi ćemo insistirati da budu udaljeni s terena najmanje šest mjeseci. Sloboda će sutra i svaki drugi vikend igrati utakmicu, jer ona nije klub od 12 igrača kojeg neko može ucjenjivati. Stručni štab ima apsolutnu podršku. Uz nas su svi navijači Slobode i cijeli grad, istakao je predsjednik Slobode.

Nije se dugo čekalo na odgovor 12 suspendovanih. Oni su se oglasili saopštenjem:

“Dužni smo da se obratimo javnosti povodom neistina koje su se pojavile oko odbijanja treniranja 12 igrača FK Sloboda. Mi smo odlučili da stanemo iza našeg kapitena Ljubana Antonića, koji se borio za nas. Nisu razlog bile plate, novac ili nešto slično. Jedini razlog jeste sukob koji je eskalirao kada je trener Duško Vranešević uvrijedio nas, a potom nasrnuo na kapitena Antonića. Od početka zimskih priprema (21.1) smo dobili dvije plate, što takođe treba da se razjasni, nije u dan. Velikom broju momaka je fudbal jedini izvor prihoda i oni žive od ovoga. Pored naših rezultata u drugom dijelu sezone, kada smo jednu utakmicu izgubili 5:0 sastanak je trajao dva sata, a kada želimo pitati nešto za platu, niko se ne pojavljuje na treninzima i eskiviraju odgovor. Odbili smo da treniramo jedan dan u znak protesta, na šta nam je trener odgovorio: ‘Ma vi ste pi*ke, sve ću vas rastjerati’. Uvrijeđeni što nije stao u zaštitu svojih igrača, kapiten mu je odgovorio da je on pi*ka, da bi potom Vranešević krenuo na našeg lidera i saigrača. Svi igrači nosioci ekipe su stali na njegovu stranu, zbog čega je nas 12 sada suspendovano. Ono što želimo razjasniti, jeste da Novi Grad i ljudi koji vole Slobodu, dobro znaju ko je ko u ovom gradu. Ginuli smo na terenu i ostvarili rezultate koji su iza nas, ali preko nekih stvari ne možemo i nećemo preći. Nećemo dozvoliti da se stvori slika da smo mi negativci, kada svi u gradu znaju situaciju. Već imamo podršku velikog dijela grada, a sada želimo da se razgraničimo, i da se podvuče debela linija između nas i njih“.

Kako god bilo, ovo je nepotrebna mrlja na odlične rezultate najstarijeg kluba u Republici Srpskoj, odnosno BiH, a i šire. Sezona snova nakon podizanja kluba iz pepela, završiće se na neželjen načn, razlazom tvoraca odličnih rezultata…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button