BIHFUDBAL

Maksimović: Borac drži sve u svojim rukama

Fudbaleri Borca savladali su Željezničar u Sarajevu rezultatom 2:1 u meču 31. kola m:tel Premijer lige BiH i sada ih tri boda dijele od titule.
Golove za Borac postigli su Goran Zakarić (67. minut) i Dejan Meleg (73) a jedini pogodak za Željezničar postigao je Semir Bekrić u sudijskoj nadoknadi (92).
“Sigurno da je Željezničar u velikim problemima i mogu da im samo poželim da što prije izađe iz njih. Odigrali su pošteno utakmicu, borili su se koliko su mogli dok smo mi prvi put imali pritisak. Osjetilo se da smo bili u grču i da nismo igrali na željenom nivou. Nakon gola sve je bilo lakše, odigrali smo rasterećeno i zasluženo slavili. Borac sad drži sve u svojim rukama.Treba nam samo jedna pobjeda i sad gledamo samo sebe”, rekao je Marko Maksimović, šef stručnog štaba Borca i dodao:
“Imamo sedam dana da se spremimo za Tuzlu, nadam se da ćemo uspjeti da dođemo do pobjede i titule. Eto došli smo u situaciju da se borimo za trofej a to niko nije mogao da sanja. Sad imamo šansu da to ostvarimo i čestitamo bih svima na tome.
“Crveno – plavi” će u pretposljednjem kolu, naredne nedjelje domaćini Tuzla Sitiju u Banjaluci. Pobjeda u tom duelu Borcu bi donijela drugu šampionsku titulu u BiH.

FOTO: FK Borac

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
  2. Povratni ping: 다시보기
  3. Povratni ping: acid pills for acne,
Back to top button