FUDBALREGION

Drama i penali u Kupu Srbije: Zvezda slavi još jedan trofej

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije nakon boljeg izvođenja penala i drame u finišu susreta sa “vječitim” rivalom Partizanom.

Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a beogradski “crveno – bijeli” su bili uspješniji nakon izvođenja jedanaesteraca 4:3 i nakon 14 godina osvojili “duplu krunu”.

Partizan je prvi šutirao. Natho je pogodio za 1:0, Rodić je izjednačio. U drugoj seriji Živković i Pankov su bili uspješni, Stevanović je donio Partizanu vođstvo od 3:2, Krstović je izjednačio na 3:3  ali je nešto rekao golmanu Partizana Stojkoviću koji ga je loptom udario u glavu. Zaradio je žuti karton nakon čega je uslijedila gužva i ulazak skoro svih igrača na teren. Ipak, ubrzo je nastavljeno izvođene penala a tada je na scenu stupio golman Zvezde Borjan koji je odbranio dva penala prvo Jojiću, a zatim i Štuliću. U međuvremenu je gol za ekipu trenera Dejana Stankovića postigao Nikolić.

U prvom poluvremenu su igrači obje ekipe imali nekoliko prilika, konkretnija je bila Crvene zvezda, ali su mreže mirovale baš kao i u drugom poluvremenu i tokom produežekata kada smo, takođe, vidjeli nekoliko prilika za postizanje pogotka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button