KOŠARKAREGION

Zvezda šampion ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu! Beograđani su u petoj, odlučujućoj, utakmici finalne serije pobijedili podgoričku Budućnost rezultatom 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11).

KK Crvena zvezda
FOTO: ABA liga

Utakmica je bila tvrda, sa lošijim šutom na obje strane, ali ekipa trenera Dejana Radonjića uspjela da trijumfuje u najvažijem meču sezone i opravda ulogu favorita. Takođe, “crveno – bijeli” su osvajanjem titule izborili nastup u Evroligi naredne sezone.

Zvezdu su do pete titule u regionalnoj ligi prevodili Lendri Noko sa 17 poena i Džordan Lojd sa 15, a u Budućnosti je jedini sa dvocifrenim učinkom bio Džastin Kobs koji je meč završio sa 21 poenom.

“Utakmica je bila dobra, takmičarska, kako smo i očekivali. Odbrambeno smo odigrali najbolji meč, u napadu nismo bili dobri, ali mogu samo da pohvalim moje momke što su izdržali seriju i osvojili titulu”, rekao je Radonjić, koji je sa Zvezdom osvojio četvrti trofej u ABA ligi.

Dejan Milojević, trener Budućnosti, pored ostalog je rekao:

“Bila je čvrsta utakmica, dobro finale. Bili smo značajno oslabljeni neigranjem Rida, ali imali smo svoje šanse i pored toga. Nismo ih iskoristili, idemo dalje.”

Podjsetimo Zvezda je dobila prva dva meča u Beogradu (82:78, 85:79), a Budućnost je slavila u Podgorici (75:71, 81:80).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Penis Envy Mushroom
Back to top button