GRAND SLAMTENIS

Okršaj legendi u Parizu: Đoković vs. Nadal

Sve oči ljubitelja tenisa danas će biti usmjerene ka Parizu gdje se sastaju prvi teniser svijeta Novak Đoković i “kralj šljake” Rafael Nadal. Velikani svjetskog tenisa će se boriti za plasman u finale Rolan Garosa.

Nole, koji je slavio u Parizu 2016, sastaje se sa Rafom, koji je 13 puta osvajao grend slem u Francuskoj i važi za najboljeg igrača na šljaci. Ko će se boriti za titulu ostaje da vidimo ali treba očekivati zanimljiv meč.

“Igrati sa Nadalom i u prvom kolu i u finalu mi je isto. Znam šta me očekuje i spreman sam”, rekao je Đoković i pored ostalog dodao:

“Nadal je na ovom terenu dominirao. Imao sam podvig i pobedu 2015. godine, analiziraću taj meč, ali i on i ja smo drugačiji igrači danas. Sigurno je da ću se potruditi da odigram bolje nego prošle godine u prva dva seta finala protiv Nadala. Neka bolji pobedi. Verujem u svoju pobedu, kvalitet, sposobnosti. Tako ću i izaći na teren.“

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: @rolandgarros

Na Rolan Garosu su se sastali četiri puta. Španac je slavio u finalu prošle godine, u finalu 2014. i u polufinalu godinu dana ranije, dok je srpski teniser bio uspješniji u četvrtfinalu 2015. Gledajući sve mečeve koje su igrali, Đoković u međusobnim duelima vodi 29-28.

Današnji duel Đokovića i Nadala neće početi prije 17.30 časova, a prije njih na teren “Filip Šatrije” će Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas. Njihov meč počinje u 14.50.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 뉴토끼
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button