GRAND SLAMTENIS

Đoković osvojio Rolan Garos i još jednom ispisao istoriju tenisa

Srbin Novak Đoković nastavio je da ispisuje istoriju svjetskog tenisa. Trijumfom na Rolan Garosu postao je prvi teniser u Open eri koji je osvojio sva četiri grend slem trofeja najmanje dva puta.

Nole je do druge titule u Parizu došao pobijedivši Grka Stefanosa Cicipasa poslije četiri sata i 11 minuta igre rezultatom 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Osvojio je 19. grend slem trofej i sada ima jednu titulu manje od rekordera Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Prvi teniser svijeta je na 4:5 za Cicipasa spasio set loptu, zatim vezao dva gema, međutim, odlični Grk se nije predao i nakon taj-brejka je uspio da povede sa 1:0 u setovima. U drugom setu ne nastavio sa odličnom igrom, dobro je servirao baš kao i u prvom setu, a Đoković je djelovao kao da nema snage pa je ubrzo na semaforu bilo 2:0 za Cicipasa.

U trećem setu potpuno novi Đoković. Srpski as je treći set počeo mnogo bolje i poslije 26 minuta igre poveo sa 4:1 a nakon serije dobrih poena i sa jedne i sa druge strane Nole je osvojio set sa 6:3.

Uslijedio je medicinski tajm aut koji je zatražio Cicipas a onda je Đoković nastavio tamo gdje je stao. Uz dva brejka je poveo sa 4:0 i napravio veliki korak ka petom setu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button