BIHEVROPSKE LIGEFUDBAL

Rade Krunić ostaje u Milanu

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić i u narednoj sezoni nosiće dres slavnog Milana.

U posljednjie vrijeme mnogo se nagađalo o Krunićevom statusu u Milanu. Italijanski mediji su tvrdili da će biti na transfer listi, ali posljednje informacije govore suprotno.

Odgovorni ljudi rosonera za transfer politiku, Maldini, Masara i Pjoli, odlučili su da bosanskohercegovački veznjak koji može pokrivati više pozicija u veznom redu i u narednoj sezoni nosi dres slavnog kluba.

Navodno je i Krunić, kojeg ugovor sa Milanom veže do ljeta 2024. godine izrazio želju za ostankom, tako da rosoneri imaju jednu brigu manje.

Krunić je u Milan stigao prije dvije godine iz Empolija u transferu vrijednom nešto više od osam miliona evra, a osim za ova dva pomenuta kluba u dosadašnjoj je karijeri nastupao za Sutjesku iz Foče, Donji Srem i Borac iz Čačka.

U prošloj sezoni je u Seriji A za Milan odigrao 25 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak kojem je dodao i dvije asistencije.

Podsjetimo, Krunić se povezivao sa brojnim klubovima. Navodno su ga u svojim redovima željeli vidjeti Norič Siti, Torino i Frajburg.

Za reprezentaciju BiH ovaj veznjak je odigrao 21 utakmicu i pritom je postigao dva pogotka.

Sportsport.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button