FUDBAL

Danas Belgija protiv uzdrmane Danske, druga šansa za Makedonce

Utakmicom u grupi B između Danske i Belgije, te mečevima u grupi C između Ukrajine i Sjeverne Makedonije, kao i Holandije i Austrije nastavlja se 2. kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Grupa B

18:00 Danska – Belgija (Parken stadion, Kopenhagen)

Belgija će u ovom susretu eventualnom pobjedom već osigurati plasman među 16 najboljih selekcija, a nakon pobjede rezultatom 3:0 protiv Rusije u prvom kolu svakako da je samopouzdanje ovog tima znatno poraslo pred nastavak prvenstva.

Belgijance svakako najviše raduje dobra forma Romelua Lukakua koji je protiv Rusije postigao dva pogotka.

S druge strane, Danci će današnji meč protiv apsolutno favorizovane Belgije igrati za svog saigrača Kristijana Eriksena koji se nakon srčanog udara protiv Finske srušio na terenu.

Iako se u prvi mah činilo da se utakmica između Danske i Finske neće nastaviti, barem ne taj dan, danski igrači na kraju su ipak smogli snage i izašli na teren, no na kraju su svojom krivicom i zbog brojnih promašaja doživjeli poraz od 1:0 i ukoliko izgube danas od Belgije, za njih će nastup na Evru vjerovatno biti završen već u grupnoj fazi.

Grupa C

15:00 Ukrajina – Sjeverna Makedonija (Arena Nacionala, Bukurešt)

Na stadion Arena Nacionala u Bukureštu današnji program će otvoriti fudbaleri Ukrajine i Sjeverne Makedonije, a pobjednik današnjeg susreta napraviće veliki korak ka narednoj fazi.

Ukrajina je prvo kolo izgubila od Holandije u najboljem susretu dosadašnjeg Evra rezultatom 3:2, dok je Sjeverna Makedonija doživjela poraz od Austrije rezultatom 3:1. U tom susretu jedini pogodak za Makedonce postigao je Goran Pandev, što je ujedno i prvi gol u istoriji ove reprezentacije na Evru.

21:00 Holandija – Austrija (Johan Krojf Arena, Amsterdam)

Današnji program će zatvoriti fudbaleri Holandije i Austrije, a biće to duel ekipa koje imaju po tri osvojena boda iz prvih utakmica.

Svakako da bi pobjeda za obje reprezentacije značila i zvanično prolaz u narednu fazu Evra, a u narednu fazu obje ekipe bi se mogle plasirati ukoliko odigraju susret bez pobjednika i uz to im se poklope rezultati iz drugih grupa.

Za Austriju u ovom meču neće igrati suspendovani Marko Arnautović kojem je UEFA nakon vrijeđanja Makedonaca izrekla kaznu od jedne utakmice, dok će svi ostali igrači biti na raspolaganju selektorima.

klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button