BIHFUDBAL

Danas izvlačenje parova za novu sezonu Premijer lige BiH, u žrijebu će biti i “klub X”

Žrijeb parova nove sezone fudbalske Premijer lige BiH održaće se danas u 12:00 časova u prostorijama Fudbalskog saveza BiH, iako još uvijek nije kompletirana lista učesnika.

Naime, Krupa nije dobila licencu zbog toga što nema stadion na kojem može igrati utakmice elitnog ranga, te su zbog loše finansijske situacije još ranije najavili da neće moći ispuniti sve uslove za igranje u Premijer ligi naredne sezone i da će se povući iz takmičenja.

S obzirom da je izvjesno da Krupa naredne sezone neće igrati Premijer ligu, za licencu su aplicirali Leotar iz Trebinja i Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići, no i oni su dobili odbijenicu od Prvostepene komisije za licenciranje FS BiH i za sada nije poznato ko će u narednoj sezoni popuniti upražnjeno mjesto umjesto Krupe.

Ipak, velike su šanse da Leotar dobije licencu na sjednici Drugostepene komisije, ali dok se to ne ozvaniči, na današnjem izvlačenju parova naći će se 11 premijerligaša i “klub X” koji će tek naknadno biti određen.

Ovaj događaj će biti emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu FS BiH, a zbog epidemiološke situacije uslijed pandemije virusa korone i mjera distance, žrijebu će moći da prisustvuju samo predstavnici klubova.

Iduće sezone u ligi će sigurno igrati Borac, Sarajevo, Zrinjski, Velež, Željezničar, Sloboda, Široki Brijeg, Rudar Prijedor, Posušje, Tuzla Siti i Radnik.

klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button