BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIESTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Kuvalja i Fink: Saradnja dvije najveće trke u regionu

Direktor trke “Beograd – Banjaluka” Vladimir Kuvalja boravio je kao gost na Trci kroz Sloveniju i dogovorio tješnju saradnju sa prvim čovjekom tog događaja Bogdanom Finkom.

Fink je pohvalio iskorak koji je organizacija trke “Beograd – Banjaluka” napravila u posljednjih nekoliko izdanja, te dodao da su dva najveća biciklistička događaja u regionu pravi primjer kako se u ovom dijelu Evrope može ozbiljno pristupiti organizaciji.

– Slovenija je zemlja biciklizma, imaju trenutno dva najveća asa Tadeja Pogačara i Primoža Rogliča, te plejadu mladih vozača koji su već ili će biti top klasa. Svakao da nam je drago da smo uspostavili još bolju saradnju sa dugogodišnjim prijateljima. Jasno je da se po budžetima ne možemo porediti, ali mogu da kažem da u organizaciji ne zaostajemo, osim kada je u pitanju produkcija događaja i TV prenos. To je naravno i najskuplji dio. Ono što me oduševilo, a što iz godine u godinu zaživljava kod nas, jeste broj gledalaca pored staze, koji razumiju biciklizam i daju ogromnu podršku takmičarima – rekao je Kuvalja.

On je ujedno, sa najbližim saradnicima, prisustvovao čuvenom Gran fondo maratonu u Ljubljani, koji je okupio 1.700 učesnika. Mnogi od njih potvrdili su svoj dolazak i na kvalifikacionu trku koja će biti održana u Istočnom Sarajevu (13 – 15. avgust). Najbolji od njih obezijediće nastup na Gran fondo Svjetskom prvenstvu kojem je takođe domaći Istočno Sarajevo (5 – 10. oktobar). Pripreme za biciklističke spektakle su u punom jeku.

– Radimo punom parom već dva mjeseca. Dobili smo ogromnu šansu da promovišemo Republiku Srpsku na najbolji način i moramo to da iskoristimo. Imamo odličnu saradnju sa predstavnicima Istočnog Sarajeva i Olimpijskog centra Jahorina, na kojem će biti cilj većine trka. Očekujemo oko 1.000 takmičara u avgustu i tri ili četiri puta više tokom Svjetskog prvenstva. Siguran sam da će mnogo njih doći upravo iz Slovenije – naglasio je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button