FUDBAL

Preokret Belgije na krilima De Brujnea

Koliko je Kevin de Brujne značajan igrač za reprezentaciju Belgije pokazao je meč protiv Danske koji su “đavoli” riješili u svoju koristi (2:1) poslije preokreta.

Tok utakmice promijenio je superstar Mančester sitija koji je ušao početkom drugog poluvremena i pokazao da je povreda prošlost. Danci su poveli već u drugom minutu golom Jusufa Poulsena i apsolutno dominirali u prvom dijelu meča.

Belgija je do izjednačenja došla u 54. minutu, poslije fantastične akcije Lukakua, De Brujnea i Azara.

Okliznuo se Vestergard, loptu je oduzeo Lukaku i probio po desnoj strani. Dodao je do De Brujnea, koji na penalu sjajnom fintom izbacuje dvojicu defanzivaca i baca ih na travu. Podigao je glavu, pronašao Torgana Azara na drugoj stativi, koji rutinski pogađa mrežu sa pet metara.

U igru je potom ušao i kapiten Eden Azar i kombinacija braće Azar, Lukakua i De Brujnea je donijela preokret u 70. minutu.

Lukaku je opet započeo akciju, Torgan i Eden su kombinovali na ivici kaznenog i onda je stariji brat pronašao usamljenog De Brujnea, koji snažnim udarcem matira Šmajhela za 2:1.

Belgija je tako opravdala ulogu jednog od favorita turnira i s šest bodova već je prošla dalje, dok su Danci upisali i drugi poraz.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: letrozol kaufen
  2. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button