FUDBAL

Hrvatima protiv Češke biti ili ne biti, ostvrski derbi Engleske i Škotske

Utakmicama u grupi D između Hrvatske i Češke, odnosno Engleske i Škotske, te susretom u grupi E između Švedske i Slovačke nastavlja se 2. kolo grupne faze na Evropskom fudbalskom prvenstvu.

Grupa D

18:00 Hrvatska – Češka (Hampden Park, Glazgov)

Hrvati nakon poraza od Engleske u prvom meču (1:0) pod imperativom pobjede dočekuju susret protiv zahuktale Češke, koja je puno lakše od očekivanog sa 2:0 slavila protiv Škotske u prvom kolu.

Hrvatima u ovom susretu odgovara samo pobjeda i izabranici Zlatka Dalića moraće od prve minute krenuti prema golu protivnika, dok bi Češkoj i jedan osvojen bod u ovom meču gotovo izvjesno garantovao nastup u osmini finala Eura, jer bi tim rezultatom imali četiri osvojena boda.

21:00 Engleska – Škotska (Stadion Vembli, London)

Englezi prepuni samopouzdanja dočekuju ljute rivale Škotlanđane i eventualnom pobjedom bi zvanično kolo prije kraja osigurali prolazak među 16 najboljih ekipa.

S druge strane, Škotlanđani će nakon poraza od Češke morati krenuti od prve minute prema golu ljutog rivala, a u timu bi se trebao naći oporavljeni Tirni, koji nije igrao u prvom susretu.

Posljednji put kada su se ove dvije selekcije sastale bilo je u kvalifikcijama za Svjetsko prvenstvo 2016. godine, a tada je Engleska u domaćem susretu slavila 3:0, dok je drugi meč u Glazgovu završen bez pobjednika (2:2).

Grupa E

15:00 Švedska – Slovačka (Gazprom Arena, Sankt Peterburg)

Prvi susret grupe E i koji će otvoriti današnji program trebao bi donijeti izuzetno zanimljiv duel dvije selekcije koje će tražiti prijeko potrebna tri boda.

U prvom meču Švedska je iznenađujuće osvojila bod protiv Španije nakon što su se nekako uspjeli odbraniti i sačuvati svoju mrežu, dok je Slovačka, takođe, iznenađujuće pobijedila Poljsku (2:1) i tim rezultatom napravila “neočekivan” problem u grupi E.

Slovačka je trenutno lider grupe s tri osvojena boda, dok su Švedska i Španija na drugom i trećem mjestu s jednim bodom.

Klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button