EVROPSKE LIGEFUDBAL

Preminula jedna od najvećih legendi Juventusa

Đampjero Boniperti, počasni predsjednik Juventusa i legenda ovog kluba preminuo je u 93. godini od srčanog udara, a tu informaciju objavio je torinski klub na svojoj službenoj stranici.

Boniperti je cijelu karijeru proveo u crno-bijelom dresu i za Juventus je igrao od 1950. do 1961. godine, a osvojio je pet naslova prvaka i dva Kupa Italije. Ukupno je odigrao 443 meča za Juventus i postigao 178 pogodaka.

Takođe, nastupao je i za reprezentaciju Italije za koju je upisao 38 nastupa u kojima je postigao osam pogodaka, a mediji s Apenina navode da će sahrana po nalogu porodice biti održana privatno i bez prisustva medija i navijača.

“Emocija koju svi trenutno osjećamo nas neće zaustaviti da mislimo na tebe i na sve ono što si uradio. Uvijek ćeš biti dio Juventusa, neizbrisiva figura koja od danas prelazi u sjećanje”, poručili su na zvaničnoj stranici Stare dame.

Posljednjih 15 godina Boniperti je bio počasni predsjednik kluba, a on je jedan od velikana kluba koji je uvijek slijedio slogan da se jedino pobjeda računa.

U klub je stigao sa 17 godina, a funkciju predsjednika obavljao je od 1971. do 1990. godine, da bi do 1994. godine radio kao glavni čovjek sportskog sektora.

Klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button