FUDBAL

Njemačka pod pritiskom protiv Portugala, Španija i Francuska izraziti favoriti

Utakmicom u grupi E između Španije i Poljske, te susretima u grupi F između Mađarske i Francuske, odnosno Portugala i Njemačke, nastavlja se 2. kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Grupa E

21:00 Španija – Poljska (Stadion La Kartuha, Sevilja)

Nakon razočaravajućeg remija u prvom kolu protiv Švedske (0:0), “furija” će biti pod imperativom pobjede u susretu s Poljskom i već sada osjećaju ozbiljan pritisak.

Trenutno se u španskim medijima vodi polemika oko toga treba li Alvaro Morata započeti utakmicu ili ne, nakon promašaja protiv Švedske koji su koštali Španiju, a pod najvećim pritiskom je selektor Luis Enrike koji je stao u zaštitu igrača.

S druge strane, Poljaci su neočekivano na startu poraženi od Slovačke 2:1, te imaju težak zadatak da se vade protiv favorizovanog domaćina. Gregorž Kričovijak je zaradio crveni karton i neće igrati, a osim njega selektor Paulo Sousa ima sve druge igrače na raspolaganju.

Grupa F

15:00 Mađarska – Francuska (Puškaš Arena, Budimpešta)

Svjetski prvaci Francuzi počeli su turnir pobjedom protiv Njemačke u Minhenu od 1:0 koja je mogla biti i uvjerljivija, a eventualnim trijumfom nad Mađarskom osigurali bi prolaz dalje.

Mađarska se držala dobro sve do samog finiša u susretu protiv aktuelnog prvaka Portugala u Budimpešti, ali primili su tri kasna gola, što ih je sigurno dosta uzdrmalo.

Sve osim pobjede Francuza bilo bi veliko iznenađenje, ali Mađari imaju prednost domaćeg terena i neće se unaprijed predati.

18:00 Portugal – Njemačka (Futbal Arena, Minhen)

Tri kasna gola, uključujući dva nezaustavljivog Kristijana Ronalda, osigurali su Portugalu pobjedu 3:0 protiv Mađarske, te sada imaju priliku da savladaju Nijemce i osiguraju osminu finala.

Ipak, Nijemci nakon poraza od Francuza 1:0 nemaju pravo na novi posrtaj i eventualni poraz gotovo sigurno bi za Elf značio eliminaciju već u grupnoj fazi.

S druge strane, Portugal u ovu utakmicu ulazi prepun samopouzdanja nakon pobjede na startu. Njemački stil igre obično je pravio probleme Portugalcima, ali domaći tim je pod ozbiljnim pritiskom i evropski prvaci imaju šansu da Nijemcima zadaju konačan udarac pred njihovim navijačima.

Klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button