KOŠARKA

Marina Maljković o pobjedi košarkašica “Iz aviona se vidi šta je dobro, a šta loše”

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Crnu Goru u trećem meču B grupe Evropskog prvenstva u Valensiji i tako zabilježila sve tri pobjede u grupi i direktno se plasirala u četvrtfinale, gdje će u sredu igrati sa pobjednikom duela drugoplasiranog iz A grupe i trećeplasiranog iz B grupe.

Marina Maljković, selektor Stbije je zadovoljna je učinjenim ali kaže da ima prostora za napredak.

– Iz aviona se vidi šta je dobro, šta je loše. Ovo su utakmice gdje to loše ne može da se ponavlja, gdje nemaš prava na greške, gdje moraš da radiš samo i isključivo to dobro i da se toga držiš „kao pijan plota“. Moramo da se držimo toga što je bilo dobro, da se na tome radi, da se na to fokusiramo. Da se na mnogo veći nivo podigne koncentracija, da bi to ostalo tako. Svih ovih godina, uvijek je bilo na nama. Koga god da dobijemo, protiv koga da igramo, nikada ne pravimo kalkulacije. Niti ja, niti tim. Dobili smo 2015. Francusku koja je u tom trenutku bila deset puta jača, jer smo mi odradili posao kako treba. Prethodno smo u četvrtfinalu dobili i prejaku Tursku. Pa Australiju u Riju, jer smo mi krenuli kako treba. Pa isto tako i 2019, utakmicu za bronzu u Beogradu, koja je bila teška poslije svega onoga sa Španijom. Pa smo opet mi dobro krenuli… Mi smo bitni! Od nas zavisi! To je ono na šta se oslanjamo i šta traba da nas raduje. Ako mi odradimo naše, da ne zavisimo ni od koga, možemo da imamo dobru priču – kaže Marina i dodaje da se sve to vidjelo i na utakmici protiv Crne Gore.

– Sve to vidi. I po razultatu, i po svemu. Ne moraš da budeš košarkaški mnogo pametan, niti da poznaješ prilike. Vidiš po rezulatu. Kakav je bio u prvoj četvrtini, a kakav je u drugoj. Zna se šta je nama potrebno, koja je igra nama potrebna. Nama je izuzetno važno svih 12 igračica. Zna se da ja koristim dosta igračica u rotaciji. To je bio slučaj protiv Grčke, pa i sada. Tim je tim. Svih 12 igra i za sledeću utakmicu će biti tako. Sve su mi iste. Od prve do posljednje – zaključila je Marina Maljković.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: Bolno NKSFB
  3. Povratni ping: 영화 다시보기
  4. Povratni ping: บาคารา
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button