BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIES

Stiže najveći fajter: Hugerland vozi u Istočnom Sarajevu

Legendarni holandski biciklista Džoni Hugerland voziće trku Svjetske serije Gran Fondo u Istočnom Sarajevu od 13. do 15. avgusta. Osim ostavrenja na najvećim svjetskim trkama ostao je upamćen kao jedan od najvećih fajtera. Naime, u njega je tokom devete etape Tur d'Fransa 2011. godine udario automobil, ali je poslije ukazane pomoći sjeo na bicikl i završio sve ostale etape i to sa 33 kopče na nozi. U karijeri je više puta bio šampion Holandije, a nosio je majicu za najboljeg brdskog vozača na Tur d'Fransu. Po završetku profesionalne karijere ostao je na dva točka vozeći trke iz Gran fondo serije.

– Radujem se nastupu u Istočnom Sarajevu. Počastvovan sam sjajnim prijemom i velikim gostoprimstvom organizatora. Jedva čekam da vozim, ali i upoznam vaše prirodne ljepote i vaš narod – istakao je Hugerland.

I na maratonu Franja koji je nedavno održan u Ljubljani, Hugerland je bio najveća zvijezda takmičenja i čovjek koji je izazivao veliku pažnju medija, a ulogu favorita potvrdio je pobjedom.

– Dolazak Džonija Hugerlanda, ne samo na Svjetsko prvenstvo u Istočnom Sarajevu, već i na trku Svjetske serije koja se vozi od 13. do 15. avgusta velika je stvar za sve nas i potvrda da smo prepoznati u cijelom svijetu kao dobri domaćini i organizatori velikih takmičenja. Hugerland je velika zvijezda, ne treba ga mnogo predstavljati. Čast nam je što će tako veliko ime svjetskog biciklizma nastupiti na našim trkama – istakao je direktor UCI ALE Svjetskog prvenstva u Istočnom Sarajevu i na Jahorini Vladimir Kuvalja.

Pripreme za ova dva događaja uveliko traju, a očekuje se da okupe bar tri,a  rlo lako i četiri, pet hiljnjada učesnika. Prijave za kvalifikacionu trku Svjetske serije su u toku na zvaničnom sajtu Svjetskog šampionata: www.istocnosarajevo2021.com.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button