BICIKLIZAM

Maksimovići i BSK pomeli konkurenciju

Šampion BiH u hronometru i na drumskoj trci do 23 godine, te drugoplasirani u elit kategoriji u obje trke Sergej Maksimović, zadovoljan je nastupima u Hercegovini, ipak žaleći to nije imao malo više sreće.

Naime, na drumskoj trci koja je vožena od Gruda do Drinovaca (90 kilometara) pao je odmah na startu i izgubio korak za grupom. Čak je nekoliko kilometara vozio bicikl klupskog kolege Davora Tubića, koji je nažalost morao da odustane. Ipak, uhvatio je priključak i bio u bijegu sa još trojicom momaka, što je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto.

– Kada pogledam šta se sve izdešavalo, koliko je trka bila naporna i kako je bilo pakleno vruće mogu da budem zadovoljan. Ostao sam uz pobjedika Vedada Karića koji je ispao vrlo korektan i ovom prilikom mu se zahvaljujem. Veliko hvala i timskim kolegama, bez kojih ovaj trijumf nije bio moguć. Nastaviću još jače da treniram, jer smatram da sam daleko od maksimuma, odnosno da mogu još mnogo bolje – rekao je Maksimović.

Porodično slavlje upotpunio je njegov brat Srđan, koji je bio treći na hronometru i postao šampion na drumu u konkurenciji kadeta. Još jednom, se pokazalo da su njih dvojica suvo zlato banjalučkog BSK Nektara, kluba velike tradicije i rezultata koji se polako vraća tamo gdje je dugo vremena bio.

– Iako već godinama od institucija dobijamo novca na kašičicu, čak i manje od toga, ne odustajemo. Guraćemo i izguraćemo kao i uvijek do sada. Ponekad ni mi ne znamo kako, ali uvijek gledamo korak naprijed. Braća Maksimović imaju ogromnu volju, vrlo su posvećeni i rezultati moraju da se vide. Osim njih, prvo mjesto nam je donijela i Belma Hodžić u konkurenciji juniorki, pa smo  – rekao je direktor BSK Nektara Vladimir Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Führerschein kaufen
Back to top button