FUDBAL

Mančini napravio neobičnu izmjenu golmana zbog dešavanja iz 1990. godine

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mančini na samom kraju jučerašnjeg meča protiv Velsa (1:0) izveo je neobičan potez zamijenivši standardnog golmana Đanluiđija Donarumu 12 godina starijim Salvatoreom Siriguom.

Italijanski mediji vrlo brzo su otkrili kako se Mančini na ovaj potez odlučio zbog situaicje koja mu se desila prije 30 godina i zbog koje žali najviše u bogatoj karijeri.

Naime, Italija je i 1990. bila u sličnoj euforiji kao i sada budući da je njena tadašanja sjajna ekipa grupu velikog takmičenja kojem je domaćin završila s tri pobjede i išla prema naslovu.

Međutim, jedna od najvećih zvijezda italijanskog nogometa u tom trenutku Mančini bio je veoma tužan dok je nacija bila u euforiji, jer u sedam utakmica Mundijala nije dobio ni minutu.

Tadašnji selektor Azeljo Vičini je forsirao Đanluku Vijalija, Salvatorea Skilačija, Roberta Bađa i Andreu Karnevalea, a Mančini je više puta naglasio da mu je to teško palo.

Zbog toga je jučer dao priliku i rezervnom golmanu da barem na nekoliko minuta na terenu osjeti euforiju koja je preplavila Italiju na velikom takmičenju kojem je domaćin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Allergan Botox
Back to top button