FUDBAL

Englezi, Hrvati i Česi u osmini finala, očajni Škoti ostaju kod kuće

Fudbaleri Engleske, Hrvatske i Češke plasirali su se u osminu fonala Evropskog prvenstva iz grupe D, dok su očajni Škoti ostali kod kuće.

Epilog je to posljednjeg kola u kojem je Hrvatska sa 3:1 savladala Škotsku na „Hempden parku“, dok su Englezi minimalcem dobili Čehe.

Ekipa Zlatka Dalića konačno je odigrala dobar meč ili bolje rečeno, njihov rival je bio baš loš, a da Kalum Mekgregor nije iskoristio jedan odbijanac vjerovatno ni na trećem meču ne bi postigli gol. Sa druge strane, za Hrvatsku su pogodili Nikola Vlašić, Luka Modrić i Ivan Perišić, dovoljno za drugo mjesto zbog bolje go razlike u odnosu na Češku.

Ključeve igre „kockastih“ kao u najboljim danima držao je Modrić, koji je postigao jedan od najljepših golova šampionata, te asistirao Perišiću za konačnih 3:1. Rival Hrvatima u osmini finala biće drugoplasirana selekcija iz grupe E u kojoj sve selekcije imaju svoju računicu pred sutrašnje treće kolo.

Englezi ponovo nisu briljirali, ali su prilično rutinski sačuvali prvo mjesto. Jedini gol postigao je Rahim Sterling već u 12. minutu, pa je ekipa Gereta Sautgejta osvojila sedam bodova sa gol razlikom 2:0!

Ni Česi nisu nezadovoljni, jer je jasno da su sa četiri boda jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, pošto su Ukrajina i Finska takmičenje završile sa po tri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button