KOŠARKA

Nedović ne igra za Srbiju – pauzira zbog posljedica kovida

Košarkaš atinskog Panatinaikosa Nemanja Nedović propustiće kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a kao razlog naveo je strog lјekarski savјet da pauzira zbog posljedica kovida 19.

Nedović je prethodno izjavio da neće biti na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu tokom kvalifikacija, a na tviteru je potom pojasnio da njegovo odsustvo nema nikakve veze sa povredom već sa preležanom bolešću.

Nedović iza sebe ima odličnu sezonu, iako njegov Panatinaikos nije uspio da se plasira u doigravanje u Evroligi.

Košarkaš iz Nove Varoši, koji je imao problema i sa povredama, u prosjeku je po utakmici u EL bilježio 16 pona (51,2 % šuta iz igre, 37% za tri poena), 1,9 skokova i 3,7 asistencija.

Nedović (30) je za Srbiju na velikim takmičenjima nastupao na Evrobasketu 2013 i 2015. godine, a 2016. je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojio srebrnu medalju sa “Orlovima”.

Trenutno je igrač Panatinaikosa, a u karijeri je još nastupao i za Crvenu zvezdu, Ljetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, Valensiju, Unikahu i Armani iz Milana.

Srbija će na kvalifikacionom turniru u Beogradu igrati u Grupi A sa selekcijama Filipina i Dominikasnke republike, a u Grupi B takmičiće se Portoriko, Italija i Senegal, a samo pobjednik čitavog turnira će ići u Tokio. Kvalifikacije počinju 29. juna.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button