TENIS

„Novak svjestan rizika zbog OI, nisam siguran da će igrati“

Nekadašnji španski teniser Aleks Koreča sumnja da će Novak Đoković nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto bi to predstavljalo veliki napor za njega i uticalo na ostatak sezone.

Igre u glavnom gradu Japana počinju 23. jula, nepune dvije nedelje po završetku Vimbldona, i trajaće do osmog avgusta. Poslije toga, vrlo brzo dolazi i US open (30.8 – 12.9).

„Odlazak u Japan znači promjenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremena za oporavak i za sve, zato morate da napravite izbore, jer nije lako takmičiti se u svemu. Zato nisam siguran da će Novak igrati na Olimpijskim igrama i ako to učini, zna da time rizikuje da sebi smanji šanse da osvoji US open. Ne bih se iznenadio ako Novak kaže da ne ide„, izjavio je Španac, osvajač bronzane medalje 2000. u Sidneju.

Najbolji teniser svijeta nema zlato na OI. Najbolji rezultat ostvario je 2008. u Pekingu kada je osvojio treće mjesto. Četiri godine kasnije u Londonu bio je četvrti, dok je 2016. u Rio de Žaneiru ispao na startu.

„Olimpijske igre su važno takmičenje, jer se održavaju na svake četiri godine i to je važno za atletičare, plivače, gimnastičare. Bitne su i za tenisere, ali ne i najbitnije. Morate da napravite prioritete. Ne radi se o tome da li želite da predstavljate svoju zemlju ili ne, to je apsudrno, samo morate da napravite prioritete„.

Novak je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos. Daju mu se velike šanse da osvoji sva četiri Grend slema u jednoj godini.

„Ne samo zbog Rafe i Rodžera, već zbog onoga što je uradio na Rolan Garosu što je bila jasna poruka za sve rivale. Svi su očekivali da će biti dobar na Australijan openu, znalo se da može da igra dobro na Rolan Garosu, mada nisam siguran da je iko očekivao da će odigrati tako dobro na tim dugim mečevima i da će uspjeti da se vrati iz zaostatka od dva seta. Protiv Beretinija je izbacio emocije iz sebe i tada sam osjetio da je spreman, jer je pokazao glad. U meču sa Rafom je skoro četiri sata držao visok nivo igre i to je najbolji pokazatelj želje da osvoji trofej. Iz dva seta minusa se vratio u finalu sa Cicipasom, a takve stvari će biti lakše na travi i tvrdoj podlozi. Ne bih se iznenadio ako osvoji i Vimbldon i US open. Biće veoma opasan„, zaključio je Koreča.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button