FUDBAL

Slijedi rasplet grupe D na Evru: Hrvati moraju pobijediti u Škotskој

U Glazgovu i Londonu igraju se mečevi trećeg kola grupe D u kojima se sastaju Škotska i Hrvatska, odnosno Engleska i Češka.

21:00 Hrvatska – Škotska (Hampden Park, Glazgov)

Računica je jasna za obje ekipe – ko pobijedi prolazi u osminu finala, dok bi neriješenim rezultatom obje ekipe ispale s Evra.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić će u trećem kolu na Evru i treći put da promijeni sistem igre i nekoliko igrača.

Tako bi polušpica trebao igrati Luka Modrić, a iza njega će biti Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, dok bi trojac u napadu trebao biti Luka Ivanušec, Ivan Perišić i Bruno Petković.

Škotlanđani, koji su domaćini u ovom susretu i imaće podršku svojih navijača, će biti znatno oslabljeni.

Zbog virusa korone, vezni igrač Billy Gilmour, koji je proglašen igračem utakmice protiv Engleske, je otišao u izolaciju i neće ga biti u sastavu, pa će domaći sve nade polagati u Endrjua Robertsona i Džona MekGina.

21:00 Češka – Engleska (Vembli, London, Sportklub)

Englezi će dočekati Češku u Londonu u susretu u kojem su obje ekipe već osigurale plasman u osminu finala. Česima odgovara čak i neriješen ishod kako bi osvojili prvo mjesto u grupi, dok Englezima za prvo mjesto odgovara samo pobjeda.

Englezi sasvim sigurno imaju ambicije kao prvoplasirani da prođu dalje, pa se očekuje njihova ofanziva od prve minute.

Geret Soutgejt još uvijek ne može računati na Mejsona Maunta i Bena Čilvela koji su u izolaciji, dok će Češka igrati u najjačem mogućem sastavu.

U slučaju uvjerljive pobjede jedne od ekipa, uz uvjerljivu pobjedu Hrvatske ili Škotske, poražena ekipa iz ovog duela će u osminu finala iz grupne faze proći s trećeg mjesta.

klix.ba

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Producator ventilatoare
Back to top button