KOŠARKA

Bjelica o reprezentaciji: Nema tu šta da se razmišlja

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica, iako je ovog ljeta postao slobodan agent, odlučio je da se odazove pozivu selektor Igora Kokoškova.

Njegov stav po pitanju reprezentacije je jasan – nema veće časti i zadovoljstva od predstavljanja svoje zemlje.

“Nema tu šta da se razmišlja. Već više od decenije, čim završim sezonu u klubu, slede obaveze u državnom timu. Pokušaću da budem direktan koliko je to moguće i da izbegnem fraze. Meni je reprezentacija sve. Predstavljati Srbiju za mene je čast i zadovoljstvo. Što sam stariji i iskusniji, vidim da ni klupske titule, niti lična dostignuća ne mogu da se mere sa onim što si uradio za svoju zemlju. Kada kao sportista imaš priliku da usrećiš svoj narod, to je neprocenjivo”, rekao je Bjelica za “Sportski žurnal” i dodao:

“To ne može da se objasni. Od tada, pa do danas, to je za mene jedini ispravan način razmišljanja. Za reprezentaciju sam uvek tu i sva priča se tu završava.”

Nemanja razumije momke, koji su otkazali dolazak.

“Ko god može i ukaže mu se prilika, trebalo bi da igra za državni tim. Kako im se karijere budu bližile kraju, tako će sve više shvatati koliko je to zadovoljstvo. Tako i ja sada, sa 33 godine, želim da igram što duže. U NBA sam to najbolje shvatio, sve ti je posao, osim reprezentacije. A, ja košarku volim, pričinjava mi zadovoljstvo. Jeste odricanje kada celo leto, dok su drugi na odmoru, ti posvetiš reprezentaciji. Ljudi mi kažu: ‘Ti nisi sebičan!’ Zavisi kako se gleda. Možda sam baš izuzetno sebičan, kada zanemarim porodicu i prijatelje da bih radio ono što volim. Zato kažem, ne mogu da krivim druge što razmišljaju drugačije. Sve je to do čoveka.”

Bjelica se osvrnuo i na odluku Nikole Jokića da preskoči reprezentativno okupljanje ovog leta.

“Prvo treba reći da je on pomerio granice u minuloj sezoni. Mnogi nisu ni svesni uspeha koji je napravio. On je igrač koji treba da igra za Srbiju narednih deset godina. Ako propusti jednu godinu, iz opravdanih razloga, to ne sme da mu se uzme za zlo. Da ne širim previše, ali Novak Đoković je u Jokiću dobio konkurenciju kada govorimo o najboljem i najvećem ambasadoru Srbije. Uspeh koji je napravio je neverovatna promocija za našu zemlju. Ne postoji ništa veće od MVP NBA lige”, zaključio je Bjelica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: fun guy mushroom gummies
Back to top button