FUDBALTRANSFERI

Haland pristao na transfer u Real, počeli pregovori s Dortmundom

Čini se da je Real Madrid pažnju s napadača PSŽ-a Kilijana Embapea usmjerio na napadača Borusije Dortmund Erlinga Halanda, a Marca piše da su pregovori već počeli.

Haland je pristao na transfer u Real, a sada je preostalo da se klubovi dogovore o visini odštete. U njegovom ugovoru s Dortmundom postoji klauzula koja omogućava otkup naredne godine za 75 miliona evra.

La Republika navodi da je Real već ponudio 110 miliona evra, što je Dortmund odbio jer želi dobiti 150 miliona evra za ubojitog napadača. To je dvostruko veći iznos od onog koji bi njemački klub dobio naredne godine u slučaju da dođe do aktiviranja klauzule.

Vjeruje se da bi Dortmund pristao i na 130 miliona evra, a predsjednik Reala Florentino Perez želi dovesti sjajnog igrača kako bi vratio entuzijazam navijača poslije sezone u kojoj klub nije osvojio trofej.

Haland i njegov agent Mino Rajola su pristali na transfer.

Dvadesetogodišnji napadač ima ugovor s Dortmundom do 2024. godine, a prošle sezone je u 41 utakmici postigao 41 pogodak. Također, upisao je 12 asistencija. U osam susreta Lige šampiona je mrežu zatresao 10 puta, a asistirao je dva puta.

Dortmund bi Halanda mogao zamijeniti Aleksom Isakom koji je trenutno igrač Real Sosijedada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: website link
  2. Povratni ping: Toyota 2023 ราคา
  3. Povratni ping: 코인커뮤니티
  4. Povratni ping: 무료 다시보기
Back to top button