BORILAČKI SPORTOVIJUDO

Petoro srpskih džudista izborilo olimpijsku vizu

Olimpijske igre u Tokiju počinju za tačno 30 dana, a na njima Srbija će imati pet predstavnika u džudou.

Nakon Igara u Londonu i Riju na kojima je Srbija imala jednog predstavnika, u Japanu će, u nacionalnom kimonu, boje Srbije braniti petoro džudista, što je pokazatelj odličnog rada i velikog napretka ovog borilačkog sporta u Srbiji.

U Tokiju će Srbiju predstavljati naši trofejni džudisti, Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Anja Obradović (do 63 kg) i Nemanja Majdov (do 90 kg) i Aleksandar Kukolj ( do 100 kg).

Aleksandar Kukolj je za sajt Olimpijskog komiteta govorio o nastupajućim Olimpijskim igrama i istakao da će Igre u Japanu, zemlji iz koje potiče džudo, biti nešto posebno.

“Džudo je u Japanu nešto posebno. Osvajao sam mnoge medalje na svetskim i evropskim takmičenjima, ali zlato sa Grend slema u Tokiju ostaje u posebnoj uspomeni. Japanci obožavaju džudo i nema sumnje da će biti poseban osećaj takmičiti se na Olimpijskim igrama pred japanskom publikom. Ako pogledam period od pre 10 godina i uporedim sa današnjom situacijom rekao bih da je džudo u Srbiji napredovao enormno. Treba samo pogledati rezultate. Mnogo su tome doprineli uslovi za rad koji su danas mnogo bolji nego pre, ali i mentalitet koji smo uspeli da “slomimo” i da dokažemo, prvo sebi, da nije nemoguće pobediti Rusa, Japanca ili Francuza. Svi jedva čekamo nastup na Igrama”, rekao je Kukolj za sajt Olimpijskog komiteta.

Srbija u ovom momentu ima 77 kvalifikovanih sportista za Olimpijske igre u Tokiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button