FUDBAL

Španci idu na Hrvate, Šveđani sjajni, Leva ide kući

Fudbaleri Švedske i Španije plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva iz grupe E, dok su Slovačka i Poljska završile takmičenje.

Španci su dobili svoje prvo finale na prvenstvu, jer da nekim slučajem nisu savladali Slovačke (5:0) ispali bi sa takmičenja, a ovako su otišli u nokaut fazu gdje će se sastati sa Hrvatskom. Ekipa Luisa Enrikea odigrala je sjajno, ali treba reći da su im protivnici svesrdno pomogli. Golman Martin Dubravka postigao je autogol u 30. minutu i poništio prethodnu sjajnu intervenciju kada je zaustavio šut Alvara Morate iz penala. I drugi gol posljedica je serije grešaka, a poklon je iskoristio Ejmerik Laport u nadoknadi prvog dijela.

Utisak su u nastavku pojačali Pablo Sarabija i Feran Tores, a tragediju Slovaka zapečatio je Juraj Kucka autogolom.

Poljaci su ostavili srce na terenu u Sankt Peterburgu, ali ni to nije bilo dovoljno. dva puta su se vraćali zahvaljujući fenomenalnom Robertu Levandovskom, ali su u finišu pokleknuli jer im je Viktor Klaeson postigao gol za 3:2 i odveo Šveđane sa prvog mjesta grupe E u osminu finala. Prethodno je dva gola za Skandinavce postigao Emil Forsberg.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button